01.07.2022 |
Viure als Pirineus

INCENDIS FORESTALS

El Agents Rurals suspenen les activitats que puguin suposar l'inici d'un foc forestal al Pallars Jussà i l'Alt Urgell

Tanquen l'accés del Montsec i la Baronia de Rialb i el Montmell-Marmellar per risc d'incendi
Perill incendis forestals
Comença un episodi amb un perill d'incendi extrem / govern.cat
El Agents Rurals suspenen les activitats que puguin suposar l'inici d'un foc forestal al Pallars Jussà i l'Alt Urgell

Els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, al Parc Natural de la Serra de Montsant, l’Espai Natural Protegit del Montmell-Marmellar, la Serra de Montsec i la Baronia de Rialb davant l'onada de calor, que provocarà un alt risc d'incendi forestal. El cos d'Agents Rurals reforçarà la vigilància durant l'episodi, que està previst que s'allargui com a mínim fins diumenge. Concretament, a partir de la propera mitjanit, s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 279 municipis de 24 comarques, on queden suspeses totes les activitats que suposin un risc d'incendi forestal.

Comença un episodi amb un perill d'incendi extrem.

Els Agents Rurals fan una crida a extremar les precaucions davant d’un dels episodis amb més perill d’incendi forestal dels últims anys. Les temperatures extremadament altes que viurà Catalunya els propers dies conjuntament amb uns valors d’humitat relativa molt baixos, generaran un episodi de perill d’incendi forestal molt alt o extrem -especialment a la zona de Ponent i la Catalunya Central-, un dels més elevats des de l’any 2003.

Risc d'incendi mapa

Els Agents Rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentaran la vigilància als espais naturals protegits on s’ha activat el tancament d’accessos per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals. El cos recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. El 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

Per prevenir la propagació d’incendis forestals, també s’ha demanat als pagesos i a les ADF que es llaurin els perímetres dels camps de cereals, especialment els que són propers a zones amb habitatges i vies de comunicació com carreteres o pistes forestals.

El Agents Rurals suspenen les activitats que puguin suposar l'inici d'un foc forestal al Pallars Jussà i l'Alt Urgell
Comentarios