ESTRATÈGIA PIRINEU

STOP JJOO considera l’”Estratègia Pirineu” una operació de maquillatge de les polítiques del Govern

La CUP diu que les propostes de l'Estratègia Pirineu "no serveixen de res"
Plataforma JJOO Vilagrà la Seu
photo_camera Membres de la Plataforma STOP JJOO han rebut la consellera Vilagrà amb pancartes / STOP JJOO

L’”Estratègia Pirineu” és un document en construcció del Departament de Territori, que el Govern de la Generalitat defensa com la proposta per encarar les propostes de futur pel Pirineu i que avui el Conseller del Departament de Territori, Juli Fernàndez, i la Consellera de Vicepresidència, Laura Vilagrà, han presentat a la Seu d’Urgell.

Des d’STOP JJOO titllen el document, a través d'un comunicat, de "presa de pèl", una proposta inacabada que venen fruit d’un procés participatiu que no ha estat real i que només cerca legitimar una proposta inacabada. En aquesta línia, destaquen que "no han deixat assistir a cap membre de la Plataforma a l’acte".

La Plataforma considera aquesta proposta "una operació de maquillatge en plena precampanya de les eleccions municipals, de contingut i perfil molt baix, i que arriba fruit de la gran contestació social organitzada en contra de la candidatura dels JJOO d’hivern al Pirineu i que ha obligat a Govern a fer aquest procés de marketing i blanqueig de les seves polítiques que en realitat van en la línia contrària". En la presentació d’avui no s’ha fet cap proposta tangible en habitatge, ni en mobilitat, ni en clau de diversificació econòmica. De la presentació d’avui visualitza que la única proposta de Govern per les comarques de muntanya es continua basant en esdeveniment turístics en el món de l’esport. 

També posen de manifest que mentre avui a la Seu d’Urgell es feia aquesta presentació, Govern porta dos anys insistint, d'esquena al Pirineu, amb uns JJOO sense sentit, i la prova n’és que la consellera Vilagrà continua reunint-se d'amagat amb el COE. 

STOP JJOO exigeix al Govern de la Generalitat que "deixi de fer reunions d'amagat amb Alejandro Blanco, president del COE", que enterrin definitivament la candidatura olímpica i que es posin a treballar de manera real i ferma per la gent del Pirineu".

Des de la CUP consideren que el document que avui s’ha presentat, l’”Estratègia Pirineu”, per part del conseller de Territori i de la consellera de Vicepresidència, Juli Fernandez i Laura Vilagrà, respectivament, és una proposta molt poc treballada i desenvolupada que pretén blanquejar les polítiques que ERC està duent a terme a la Generalitat i també a l’Ajuntament.

La CUP diu que les propostes de l'estratègia Pirineu "no serveixen de res"

Des de la CUP denuncien les dificultats que ha posat l'organització i mossos d'esquadra perquè la número 2 de la llista per la Seu d’Urgell entrés a l’acte institucional.

Els anticapitalistes manifesten que molts dels eixos que defensa el document són contradictoris entre si ja que segueixen posant al centre de les comarques pirinenques i pre-pirienques el turisme com a motor econòmic, sempre relacionat amb l’esport, molt provablement per anar creant un clima calmat entorn al debat d’una candidatura olímpica que encara ressona.

La CUP defensa que la planificació econòmica d’aquestes comarques passa per aconseguir diversificar-ne la seva economia, per generar llocs de treball de qualitat, evitar la diàspora de les joves i blindar l’habitatge existent a les veïnes que el necessiten.

Per això lamenten que reclamen a l’Ajuntament de la Seu i al Govern de la Generalitat que facin propostes de debò per defensar els drets i els serveis públics de les veïnes.