ECONOMIA

La Seu d'Urgell acollirà la 28a edició del Congrés de Fires de Catalunya del 25 al 26 de novembre

La Federació de Fires de Catalunya creu que aquest tipus d'esdeveniments seguiran sent "indispensables" per a l'economia
AnioL Resclosa - 
Girona - 
Corali Cunyat i Badosa - Presidenta FEFIC Federacio de Fires de Catalunya - Directora General Fira de Girona
photo_camera Corali Cunyat i Badosa, Presidenta de la Federacio de Fires de Catalunya / FEFIC

La presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Coralí Cunyat, assegura que tot i que aquest tipus d'esdeveniments "ja no seran com abans", continuaran sent "indispensables" per a l'economia del país. En aquest sentit, ha detallat que el sector es troba "en un moment zero" després de la pandèmia i que la crisi de la covid-19 ha obligat a transformar i repensar el format d'aquests certàmens. Precisament aquest serà un dels eixos de debat en la 28a edició del Congrés de Fires de Catalunya, que tindrà lloc a la Seu d'Urgell del 25 al 26 de novembre. Sota el lema de "Fem pinya", la trobada es recupera després de no poder-se celebrar l'any passat per la situació sanitària i es durà a terme al Centre Cultural Les Monges.

Des de l'organització s'ha apostat per fer un canvi de format en el congrés, amb la qual cosa s'ha limitat el temps de les ponències a un màxim de mitja hora per tal de potenciar el debat posterior entre els participants. Amb tot plegat, es busca assolir una major gamificació, tot aplicant tècniques d'aprenentatge que traslladen la mecànica dels jocs a l'àmbit professional. A més, hi haurà dos enfocaments, un de sectorial (industrial, gastronòmic, artesà, etc) i un altre de caire transversal on s'abordaran qüestions com ara la digitalització, la sostenibilitat i l'experiència a les fires.

Pla general de la conferència inaugura del 26è Congrés de Fires de Catalunya que s'ha celebrat a Sabadell el 20 de novembre de 2019. (Horitzontal)
(Foto: Conferència inaugura del 26è Congrés de Fires de Catalunya que es va celebrar a Sabadell / Norma Vidal)

A més, en diferents moments de la trobada es crearà una fira des de zero, organitzant-la amb un grups de treball de vuit persones. El director general de Comerç del Departament d'Empresa i Treball, Jordi Torrades, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, i la presidenta de la FEFIC, Coralí Cunyat, entre d'altres, participaran en l'acte inaugural del congrés. Pel que fa a la cloenda, anirà a càrrec del secretari de Comerç del Departament d'Empresa i Treball, Albert Castellanos.

Cunyat ha recordat que el sector de les fires ha estat un dels que més ha patit durant la pandèmia, tenint en compte, ha dit, que al 2019 els certàmens van generar un impacte econòmic de 7.000 milions d'euros a Catalunya i que aquesta quantitat és va reduir en un 93% amb l'aturada de la seva activitat l'any passat. La presidenta de la FEFIC ha afirmat que s'estan preparant per dur a terme esdeveniments "segurs" i amb un important "valor afegit". A més, ha detallat que s'estudien els nous formats de fires híbrides i virtuals, que acompanyen als certàmens presencials.

A banda de la FEFIC, el 28è Congrés de Fires de Catalunya està organitzat per la direcció general de Comerç de la Generalitat i l'Ajutament de la Seu d'Urgell. L'esdeveniment també compta amb el suport de les quatre diputacions catalanes.