DADES ACTUALITZADES COVID19 (3 JUNY)

Vuit nous contagiats per coronavirus en les darreres 48 hores a l'Alt Pirineu i Aran

S'han comptabilitzat 413 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, 4 més que fa 24 hores.
Residència FSH
photo_camera Treballadores de la Fundació Sant Hospital de la Seu/FSH

El Departament de Salut ha informat que aquest dimecres dia 3 de juny, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'han comptabilitzat 413 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, 4 més que el dia anterior i vuit més que fa 48 hores. També es manté, des del 18 d'abril, fa més d'un mes, la xifra de 30 morts, 13 en hospitals, 7 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 8 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 81 positius. Les altes hospitalàries acumulades han estat 173, les mateixes que ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu seguim sense pacients ingressats per COVID19 ni pendents de resultats ". Pel que fa a l'àmbit de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha informat que " hi tenim aïllats 76 veïns i veïnes: 12 són casos confirmats (un menys que ahir), 24 sospites i 40 contactes sense símptomes; ja s'ha donat l'alta a 362 persones, 9 més que ahir".

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell el nombre de contagis és de 74, de sospitosos 778 i de morts per coronavirus 6. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 68 i 21 casos positius i 408 i 269 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts amb 115 contagiats i 847 sospitosos i a la Vall d'Aran 124 casos d'infectats i 435 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 12 contagis, 138 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 67.461 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.070 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 138.

A més, 1.866 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 38.390 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.014 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.333 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.742 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.053 a una residència i 784 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Dades territorials: aquesta nota s’acompanya d’un arxiu adjunt on es poden consultar les dades territorials d’impacte de Covid-19 per regió sanitària de Catalunya.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut.