MECÀNICA

Puja la petició d'hores per la revisió de les ITV caducades als tallers mecànics del Pirineu

Els concessionaris augmenten les mesures d'higiene sobretot a l'interior dels vehicles i la neteja de les claus i papers
dav
photo_camera Julià Obiols al Garatge Centre de la Seu d'Urgell/FS

La reobertura dels tallers mecànics aquest dilluns a la demarcació de l'Alt Pirineu ha vist com ha augmentat la demanda d'hores per revisió o reparació del vehicle. Adrià Farré, del Taller Lladós de Sort, ha explicat que la majoria de peticions han arribat de gent amb la ITV caducada que ha de fer la revisió per poder-la passar ja que a partir d'ara també es restablirà aquest servei. Fins ara, aquest taller de Sort s'havia dedicat a reparacions de vehicles d'emergències com Agents Rurals, ambulàncies o camions d'escombraries. Farré ha explicat que han incrementat les mesures d'higiene sobretot a l'interior dels vehicles i en la neteja de claus i papers.

dav

Per la seva banda, Julià Obiols del Garatge Centre de la Seu d'Urgell, s'ha trobat amb la mateixa situació i ha explicat que han estat tot aquest temps amb la persiana baixada, però que han tingut feina de portes endins reparant vehicles essencials com les ambulàncies, i els dels Agents Rurals I Mossos d'Esquadra. El Garatge Centre també ha notat un augment molt significatiu de peticions de revisió per tal de passar la ITV. La ITV ha estat tancada tot aquest temps i ara s'ha acumulat la necessitat de passar les revisións ha manifestat Julià Obiols, que desitja que la situació ben aviat vagi millorant perquè, malauradament, l'empresa hagut de fer un ERTO.Pla general de l'exterior d'un taller mecànic de Sort. Imatge de l'11 de maig del 2020. (horitzontal)

(Foto: Marta Lluvich)

Farré ha assenyalat que a partir d'aquest dilluns hauran d'intensificar les reparacions de particulars que havien quedat pendents.

El que sí que han intensificat són les mesures de seguretat i higiene. Tots els mecànics treballen amb guants i mascareta. Quan han de moure un vehicle hi posen les proteccions adients al seient, volant, canvi de marxes i fre de mà. Les mesures d'higiene s'intensifiquen de manera especial també en la neteja de les claus dels vehicles i dels papers dels cotxes.

L'interior d'un taller mecànic amb et terra marcat senyalant l'espai de treball de cada operari. Imatge de l'11 de maig del 2020. (horitzontal)

Farré ha dit que també han de netejar bé els papers i bolígrafs amb què fan signar la documentació dels propietaris dels cotxes que reparen.

En aquest taller també han senyalat els espais de treball de cada operari perquè cap client el pugui traspassar i s'incompleixin així les distàncies de seguretat marcades.

Contràriament al què podria semblar, aquest taller de Sort preveu incrementar la feina en revisions de vehicles i reparacions d'aquells que durant aquests dos mesos s'han avariat i no s'han pogut portar al taller.