MEDI AMBIENT

El Parc Natural de l'Alt Pirineu presenta el calendari d'activitats per al proper quatrimestre

Ja es pot consultar el nou programa d’activitats del PNAP pels mesos de novembre del 2019 a febrer del 2020, amb una variada oferta per a tots els gustos.
dav
photo_camera Llavorsí, on s'ubica la seu del Parc Natural de l'Alt Pirineu/Feliu Sirvent

Ja es pot consultar el programa d'activitats del Parc Natural de l'Alt Pirineu per als propers 4 mesos. De moment es pot descarregar la versió digital i ben aviat es podrà recollir la versió en paper a les oficines i punts d'informació del Parc i als establiments habituals. http://bit.ly/2PCgu2O

http://parcsnaturals.gencat.cat/web/.content/home/alt_pirineu/visitans/divulgacio_i_interpretacio_del_patrimoni/Agendes_2019/PA-oct19-feb20-PNAP-vd-web.pdf?fbclid=IwAR1MdZt83BPZZoGKMERf1R-DZZ6nr4dV661JnuXKyLEGdS3ZGtUbPr-T0CQ

PNAP

(Imatge del PNAP/catalunya.com)

Parc Natural de l'Alt Pirineu

Situat entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, el Parc Natural de l'Alt Pirineu és el més gran de Catalunya i acull una gran varietat d'espècies protegides. Disposa d'una extensa xarxa de camins per descobrir-ne tots els racons.

Al Parc Natural de l'Alt Pirineu hi ha un gran nombre d'espècies protegides, tant animals com vegetals, i una varietat en el paisatge que va des dels boscos mediterranis fins a la flora alpina. El poble d'Alins ofereix la possibilitat d'admirar un dels molts arbres peculiars de la zona per l'antiguitat o per la mida: l'avet del pla de la Selva, un arbre catalogat com a Monument Natural.

Al paisatge destaquen l'estany glacial de Certascan, el més extens del Pirineu, i la cigalera de l'obaga de Baleran, una de les cavitats més profundes de Catalunya. Però potser el més conegut és la pica d'Estats, el cim més alt de Catalunya, que ha esdevingut tot un símbol. Es diu que Jacint Verdaguer fou el primer excursionista català que la va coronar.

El parc abasta també nuclis de població de fins a quinze municipis, on es pot gaudir d'un patrimoni cultural força interessant, tant des del punt de vista arquitectònic com arqueològic i d'obres d'art sacres. També es pot participar de les seves festes i tradicions, algunes d'ancestrals.

La seu del parc és a Llavorsí, on es pot visitar el centre ubicat al paller d'en Tonet, que disposa d'informació i organitza exposicions i tallers.