DADES ACTUALITZADES COVID19 (20 JUNY)

Dos nous positius per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

S'han comptabilitzat 462 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, dos més que ahir
Hospital de Cerdanya laboratori
photo_camera Professionals de l'Hospital de Cerdanya/HdC

El Departament de Salut ha informat que aquest dissabte dia 20 de juny, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'han comptabilitzat 462 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, 2 més que el dia anterior. També es manté, des del 18 d'abril, fa més d'un mes, la xifra de 30 morts, 13 en hospitals, 7 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 8 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 85 positius. Les altes hospitalàries acumulades han estat 176, les mateixes que ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que " en el total de la pandèmia a l’Alt Urgell hem tingut un total de 75 positius, 54 d’ells a la Seu i, en total, 6 urgellencs/ques han mort per la Covid19. No hem d’oblidar mai el dolor dels afectats i les seves famílies, i per ells va el nostre condol més sentit. Ara, però, fa més de 2 setmanes que no hem tingut cap cas positiu a la Seu. A la Fundació Sant Hospital han ingresssat 30 pacients confirmats de Covid19, amb 20 altes hospitalàries, 7 trasllats a altres centres (5 a Lleida i 2 a Andorra) i s'han produït 3 defuncions a l’hospital. Des del CAP de la Seu s’han aïllat i controlat 58 veïns i veïnes amb confirmació de la malatia al seu domicili (dels que, actualment, només 1 encara és actiu), 208 sospitosos i 189 contactes".

Hospital de Cerdanya

Segons ha informat el Consell Comarcal de la Cerdanya "actualment a l’Hospital de Cerdanya no hi ha cap pacient ingressat amb COVID-19 i n'hi ha un en observació. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat 51 positius, dels quals 38 han ingressat a l'Hospital de Cerdanya. Hi ha hagut 5 trasllats a centres catalans i 1 a un establiment francès. 33 pacients han rebut l'alta i són al seu domicili".

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell el nombre de contagis és de 75, de sospitosos 909 i de morts per coronavirus 6. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 73 i 26 casos positius i 613 i 320 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts, 119 contagiats i 1003 sospitosos i a la Vall d'Aran 156 casos d'infectats i 617 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 14 contagis, 177 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 70.460 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. 

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.126 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 61.

A més, 910 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 39.323 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.917 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.514 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.829 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.091 a una residència i 793 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut. 

comentaris