16.10.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Només la Seu d'Urgell mantindrà les franges horàries per a passejar i fer esport

La resta de capitals de comarca de l'Alt Pirineu i Aran es troben per sota del llindar dels 10.000 habitants.
Nen amb bici
Un nen surt amb bici pels volts de la Seu/Tony Lara Sánchez
Només la Seu d'Urgell mantindrà les franges horàries per a passejar i fer esport

Només la Seu d'Urgell tindrà franges horàries, per a passejar i fer esport, a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu i Aran. Això serà així, després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat durant la reunió amb els presidents autonòmics que els ciutadans dels municipis de fins a 10.000 habitants que ja estiguin a la fase 1 no tindran franges horàries delimitades per a infants, gent gran, sortir a passejar o fer esport.

Durant aquesta setmana, els ministres Salvador Illa i Teresa Ribera ja han apuntat que s’estava estudiant aquesta nova mesura per a les zones rurals, duplicant l’actual límit de municipis de menys de 5.000 habitants.

Les capitals de comarca de l'Alt Pirineu i Aran es troben per sota del llindar dels 10.000 habitants, a excepció de la Seu d'Urgell que, segons dades de l'IDESCAT, té 12.089 habitants. Puigcerdà (9.258 hab.); Tremp (5.844 hab.); Vielha e Mijaran (5.559 hab); el Pont de Suert (2.220 hab.) i Sort (2.149 hab).

Aquest dilluns, prop de dos milions de catalans més entren a la fase 1 del desconfinament a les regions sanitàries de Lleida, Girona, la Catalunya Central i les comarques del Garraf i l’Alt Penedès. Se sumen a les de l'Alt Pirineu i Aran, Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona.

Només la Seu d'Urgell mantindrà les franges horàries per a passejar i fer esport
Comentarios