PASTOR I GOSSOS D'ATURA

Mor Jordi Muxach, el popular pastor del "Jau, Coloma!"

Guanyador de més de 90 concursos de gossos d'atura, entre ells els de Llavorsí, al Pallars Sobirà. Jordi Muxach seguia ensinistrant-ne i fent de pastor a l'Estartit (Baix Empordà)

photo_camera Jordi Muxach en un concurs de gossos d'atura/lacoloma.wordpress.com

Jordi Muxach i Pagès, pastor conegut per la seva participació als concursos de gossos d'atura amb la seva gosa 'Coloma' ha mort aquest dimarts als 61 anys. Muxach es va fer molt popular pel seu crit 'Jau, Coloma'. Ha guanyat més de 90 concursos de gossos d'atura, entre ells el de Llavorsí i Andorra. El 2006, el pastor de l'Estartit i la seva gossa "Sit", van guanyar el setzè concurs de gossos d'atura de Llavorsí, al Pallars Sobirà. El popular pastor empordanès seguia ensinistrant gossos i feia de pastor a l'Estartit.

L'Ajuntament de Torroella del Montgrí, que fa vint anys li va concedir la Medalla del Montgrí, la màxima distinció cívica del municipi, ha anunciat la mort de Muxach a través del seu compte de Twitter i la seva web. Muxach vivia a l'Estartit, que forma part de Torroella.

Ajuntament de Torroella de Montgrí@AjTorroella

L' @AjTorroella vol expressar el condol per la mort de Jordi Muxach i Pagès, Medalla del Montgrí 1998, i vol traslladar a familiars i amics el seu suport i acompanyament per tan sentida pèrdua https://bit.ly/31IKwUN 

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

81

Twitter Ads info and privacy

Apassionat de la seva professió de pastor, de la terra i dels gossos d'atura, Muxach va esdevenir una persona mediàtica gràcies, precisament, a la seva participació en concursos de gossos d'atura retransmesos per TV3.

Aquesta mateixa passió, heretada del seu pare, el va portar a organitzar la primera edició del Concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí, la seva població natal, l'any 1992, que després de 26 edicions continua fent-se.

Concurs Internacional de Gossos d'Atura de Llavorsí

Jordi Muxach va participar en diverses ocasions al Concurs de Gossos d'Atura de Llavorsí i també el va guanyar. El Concurs Internacional de Gossos d'Atura de Llavorsí se celebra el tercer diumenge d'agost des de l'any 1986 i serveix per posar de relleu l'ofici de pastor, arrelat al territori i un dels elements d'atractiu del Pirineu. Un dels objectius dels organitzadors és fer augmentar el nivell d'ensinistrament dels gossos d'atura catalans. 

comentaris