25.05.2022 |
Viure als Pirineus

MOBILITAT

La línia de la Pobla de Segur tindrà un nou tren el primer semestre del 2022

El vicepresident Puigneró ha anunciat el desplegament de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu amb quatre departaments
El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, acompanyat del delegat a l'Alt Pirineu, Ricard Pérez i l'alcalde de Sort, Baldo Farré. Imatge del 9 de desembre del 2021. (Horitzontal)
El vicepresident Jordi Puigneró, amb l'alcalde de Sort i el delegat al Pirineu / Marta Lluvich
La línia de la Pobla de Segur tindrà un nou tren el primer semestre del 2022

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat l'arribada d'un tercer comboi per la línia Lleida-La Pobla de Segur pel primer semestre del 2022. Aquest tren ha de servir per evitar la substitució del servei de tren per bus en cas d'avaria. Puigneró ha explicat que s'analitzarà la demanada del servei per plantejar en un futur si calen més freqüències de tren a la línia. El vicepresident, de visita al Pallars Sobirà, ha parlat també del desplegament del Govern a l'Alt Pirineu i Aran amb quatre departaments: Territori, Drets Socials, Acció Climàtica i Educació. Puigneró ha explicat que serà un desplegament descentralitzat.

El vicepresident ha parlat del desplegament de la fibra òptica per Catalunya i ha reiterat que ja ha arribat a totes les capitals de comarca, excepte al Pont de Suert (Alta Ribagorça). A aquesta localitat hi ha d'arribar des del Pallars Jussà a través del port de Perves (N-260). Per poder-ho fer el Govern necessita l'autorització del Ministeri de Foment. Aquest permís no ha arribat i és per això que Puigneró demana celeritat al govern espanyol. Puigneró ha dit que "la paciència s'esgota" i exigeix l'autorització per passar la fibra per la carretera N-260.

El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, amb el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Ara, Ricard Pérez. Imatge del 9 de desembre del 2021. (Horitzontal)
(Foto: El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, amb el delegat al Pirineu, Ricard Pérez, aquest dijous a Sort / Marta Lluvich)

La mateixa celeritat demana a la Diputació de Lleida per fer les obres per les carreteres de la seva titularitat i ha posat d'exemple la d'Espot, al Pallars Sobirà. Puigneró ha demanat a la Diputació que comenci aquests treballs per poder avançar en el desplegament de la fibra a totes les capitals de municipis i ramals secundaris importants.

El conseller ha afirmat que aquesta legislatura ha d'arribar la fibra a totes les capitals de municipi i en alguns casos també arribarà a aquelles localitats que es trobin a un quilòmetre de distància de la línia principal. A tall d'exemple ha parlat d'Arròs de Cardós que es troba a pocs metres de la carretera principal que porta al municipi de Lladorre. Per altres nuclis que queden fora, el conseller ha plantejat altres solucions com per exemple les sense fils.

La línia de la Pobla de Segur tindrà un nou tren el primer semestre del 2022
Comentarios