L'Estat cessa la delegada de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós

Rosa Amorós diu que ha estat un honor treballar per l'Alt Pirineu i Aran i que com a delegada reconeix un únic país, Catalunya; un president, Carles Puidemont; i un Govern, el de la Generalitat

La diputada Rosa Amorós al registre del Parlament
photo_camera Rosa Amorós, al registre del Parlament

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va explicar ahir des de Barcelona els acords adoptats pel Consell de Ministres, reunit de manera extraordinària. Entre els acords adoptats, com a conseqüència de l'aplicació de les mesures de l'article 155 de la Constitució, el Consell de Ministres va acordar el cessament de la delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, així com de la resta de delegats i delegades de la Generalitat a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l'Ebre i Catalunya Central.

En saber la notícia del seu cessament, Rosa Amorós ha fet públic un comunicat on afirma que “com a delegada reconec un únic país, Catalunya, un president, en Carles Puigdemont i un govern, el de la Generalitat” i afegia que agraïa el suport rebut i que “havia estat un veritable honor treballar per l’Alt Pirineu i Aran, i sobretot per tota la gent del Pirineu que han estat un veritable motor”.

Rosa Amorós ha explicat en el seu comiat que “tots plegats vivim una situació anòmala, d’opressió continuada de la nostra llibertat i els nostres drets, però també se’ns presenta el repte de seguir construint la República. Ningú ens va dir que seria fàcil, no defallim perquè pas a pas ho estem aconseguint. I aquest vespre potser ha estat premonitori perquè el meu darrer acte “oficial” (i també personal) ha estat assistir a La Pobla de Segur, convidada pel Comú de Particulars a la cloenda de la Biennal Internacional d’Art 2017. El fi de festa ha estat la Festa del Foc, a càrrec d l’escultor Raphaël de Just i on s'ha cremat un enorme drac de fusta.

En un petit retall de fusta cadascú ha escrit una frase amb tot allò del qual ens volem desfer o volem fer desaparèixer de les nostres vides o a la nostra societat, país o món. L’hem subjectat ben ferm al cos del drac per assegurar-nos que amb l’Ernestina (nom del drac) cremaríem també tot el que ja no ens serveix. S'ha cremat, i molt. Del tot.

Amb la fresca, el drac i les nostres peticions dins seu cremant amb força, i el cel fosc de la nit, tot allò indesitjable desapareixia davant nostre per deixar pas a una nova realitat.

Avui hem viscut un senyal de renovació. Ara, podem aprofitar per deixar l'antic i anar construint de bell nou les nostres vides i el futur que ens mereixem nosaltres i també els nostres fills i filles. Que tinguem tota la sort del món. Mil gràcies a tots i totes.”

comentaris