26.06.2022 |
Viure als Pirineus

SOCIETAT

L'ambaixador d'Israel visita la ruta 'Perseguits i salvats' a l'Alt Urgell

El president de la Diputació de Lleida l'acompanya a conèixer els camins d'evasió de persones jueves que fugien de l'Holocaust

foto_3143285
Imatge de grup amb l'ambaixador d'Israel a Espanya i Andorra, Daniel Kunter, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, a centre, en un dels camins de la ruta 'Perseguits i Salvats' a l'Alt Urgell
L'ambaixador d'Israel visita la ruta 'Perseguits i salvats' a l'Alt Urgell

ACN Lleida .- L'ambaixador d'Israel a Espanya i Andorra, Daniel Kunter, ha visitat aquest dissabte la ruta 'Perseguits i salvats' a l'Alt Urgell. Aquest és el nom amb què la Diputació de Lleida ha senyalitzat i donat a conèixer el que van ser punts i camins d'evasió de persones jueves que fugien de l'Holocaust durant la II Guerra Mundial. A Kunter l'ha acompanyat el president de la Diputació, Joan Reñé, entre altres autoritats.

Concretament, Kunter, que ocupa el càrrec des de fa un any, ha visitat passos de la ruta Coll de Pimés-La Seu d'Urgell, ubicats a Bescaran i Estamariu, així com també la mostra permanent dedicada a 'Perseguits i salvats' a l'espai expositiu Sant Ermengol, a la capital de l'Alt Urgell.

Reñé ha agraït la col·laboració que ha mostrat l'ambaixador per internacionalitzar el projecte 'Perseguits i salvats' a Israel, tant pel seu vessant memorialístic com d'atracció turística pel Pirineu de Lleida.

La vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol, i el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, juntament amb els alcaldes dels municipis visitats i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell han participat a la visita.

L'ambaixador d'Israel visita la ruta 'Perseguits i salvats' a l'Alt Urgell
Comentarios