05.07.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

L'Alt Pirineu preveu assolir un 85% d'ocupació durant el pont de la Puríssima

El turisme rural tindrà una ocupació mitjana per sobre del 90% i amb molts establiments plens.
Cua d'esquiadors per agafar el telecadira a l'estació d'esquí de Port Ainé el 25 de gener del 2019. (horitzontal)
Cua d'esquiadors per agafar el telecadira a l'estació d'esquí de Port Ainé/Marta Lluvich
L'Alt Pirineu preveu assolir un 85% d'ocupació durant el pont de la Puríssima

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu per aquest pont de la Puríssima una ocupació d'un 85% a les comarques del Pirineu amb pistes d'esquí, xifra que augmentarà en aquells establiments situats a les proximitats dels complexos hivernals, on gairebé es podria penjar el cartell de "complet". Les nevades d'aquests darrers dies i la baixada de les temperatures garanteixen una bona afluència de visitants, tenint en compte que totes les estacions pirinenques estaran obertes. Per aquest motiu, durant aquest cap de setmana llarg, es preveuen vendre més de 60.000 forfets. A més, el fet que la previsió meteorològica per aquests dies sigui de bon temps pot afavorir les reserves de darrera hora.

Per tipus d'allotjament, el sector de l'hoteleria preveu una mitjana d'ocupació d'entre el 80 i el 85% al Pirineu. Mentre, en el cas dels bungalous que hi ha als càmpings que resten oberts en aquestes dates, la xifra podria oscil·lar entre el 85 i el 90%. Finalment, el turisme rural tindrà un comportament més homogeni a tot el Pirineu, amb una mitjana que podria situar-se per sobre del 90% i amb molts establiments plens.

Totes les estacions obertes

Tot i que des de fa uns quants anys el pont de la Constitució i la Puríssima s'ha considerat com una de les cites clàssiques de l'inici de la temporada d'esquí, aquesta campanya 2019/2020 pràcticament totes les estacions d'hivern de l'Alt Pirineu ja han encetat la nova temporada de manera parcial, llevat la d'Espot (Pallars Sobirà), que ho farà aquest divendres amb l'estrena del nou telecadira La Roca.

Espot obre les portes

Aquest novembre ha estat un mes amb nevades primerenques abundants que han permès als responsables d'Espot, treballar amb unes condicions excelents de cara a l’obertura, programada pel 6 de desembre. Per ara, la previsió per l’obertura de l’estació d’esquí serà del 86% de pistes i tots els remuntadors en funcionament, una de les millors xifres a Espot pel en una innauguració de temporada. El mateix dia 6 entra en funcionament el nou Telecadira La Roca, que ja ha superat les proves de càrrega i totes les revisions. Aquest telecadira desembragable substituïa l'anterior per garantir el millor servei de l’estació pels pròxims anys.

Pla general d'una de les pistes de l'estació de la Molina (Cerdanya) on es veuen desenes de persones baixant fins a la base i un dels remuntadors al darrera. Imatges del 25 de gener de 2019 (Horitzontal).

La Molina, Masella, Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot i Port Ainé presenten condicions molt bones per a la pràctica de l'esquí alpí amb diferents gruixos i pistes obertes, la qual cosa farà que els aficionats a l'esport blanc gaudeixin d'una bona estada al Pirineu durant aquest pont. Per la seva banda, Port del Comte disposa actualment d'un 30 % de pistes obertes i preveu poder ampliar la superfície esquiable de cara als pròxims dies. Mentre, l'estació mixta de Tavascan restarà oberta per a la pràctica d'esquì nòrdic, raquetes i serveis turístics, oferint un itinerari de 14 quilòmetres. 

Pel que fa a les estacions de nòrdic, Guils Fontanera, Aransa i Lles de Cerdanya estaran obertes per a usos turístics i raquetes, però no per a la pràctica de l'esquí de fons, mentre que les de Virós-Vallferrera, Sant Joan de l’Erm i Tuixent-la Vansa només ho estaran per a usos turístics.

L'estació d'esquí de Baqueira Beret disposarà de 153 quilòmetres esquiables dels 162 que té, amb gruixos que oscil·len entre els 60 i els 90 centímetres de neu pols; Boí Taüll, amb 30 pistes obertes de 42, disposa d'entre 30 i 90 cm de neu pols; Espot Esquí tindrà obertes 19 pistes de 22 amb gruixos que oscil·len entre els 25 i els 45 cm de neu pols/dura; Port Ainé ofereix 16 pistes obertes d'un total de 25 amb gruixos que van dels 20 als 40 cm de neu pols/dura; Port del Comte ofereix actualment el 30% de les pistes i preveu l'arribada de precipitacions noves per poder obrir per aquest pont fins al 70% de l'estació.

La major part dels turistes que visitaran per aquestes dates les comarques lleidatanes ho faran atrets per l'esquí i les activitats relacionades amb la neu, que ofereixen un total 125 empreses amb oferta complementària. Tot i això, cada vegada hi ha un nombre més gran de turistes que visiten la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran per gaudir d'uns dies de descans, en contacte amb la natura, i descobrint el patrimoni cultural, practicant el turisme actiu, o assaborint els millors plats de la cuina lleidatana elaborats amb productes autòctons, entre d'altres.

 

L'Alt Pirineu preveu assolir un 85% d'ocupació durant el pont de la Puríssima
Comentarios