06.07.2022 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19 (21 ABRIL)

Set nous casos positius i vint-i-una altes més que ahir a l'Alt Pirineu i Aran

No augmenta la xifra de morts als hospitals pirinencs
Infermeres Hospital Comarcal del Pallars
Infermeres de l'Hospital Comarcal del Pallars
Set nous casos positius i vint-i-una altes més que ahir a l'Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut ha informat, aquest dimarts dia 21 d'abril, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 302 casos positius registrats, set més que ahir, i 613 casos sospitosos. També es manté la mateixa xifra de 30 morts des de l'inici de la pandèmia, 22 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 2 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 72 positius i 49 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 156, 21 més que ahir i 61 més que abans d'ahir..

En els seus darrers comunicats, el Departament de Salut ja no actualitza el nombre d'ingressats als centres hospitalaris de l'Alt Pirineu i Aran.

A l'Hospital de la Seu ha ingressat un pacient provinent del geriàtric Llar de Sant Josep

L'alcalde de la Seu d'Urgell i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l'hospital de la Seu ara mateix tenim 4 pacients ingressats confirmats COVID19 i 2 de pendents. Avui no s'ha donat cap alta ni s'ha donat cap trasllat. Però ahir va ingressar una pacient amb clínica sospitosa procedent del geriàtric la Llar de St. Josep, que està pendent de resultat. S'ha realitzat PCR als treballadors/es i els contactes (i de moment s'han aïllat). En funció dels resultats veurem com procedir, però vaja, evidentment és una mala notícia".

Fàbrega també ha informat que en l'àmbit d'influència del CAP de la Seu d'Urgell "ara mateix estan aïllades 211 persones, de les quals 38 són casos confirmats, 94 sospites i 79 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 89 persones. Acumulats han aïllat en el domicili 43 casos confirmats positius, 125 sospites i 132 contactes".

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 44.793 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 77.311 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.080 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.307 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.058.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.158 són professionals sanitaris, mentre que 5.889 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 23.891 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 8.306 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 14.041 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 8.845 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.494 han mort a una residència, 97 a un centre sociosanitari i 537 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Set nous casos positius i vint-i-una altes més que ahir a l'Alt Pirineu i Aran
Comentarios