28.05.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

L'Alt Pirineu i Aran entrarà dilluns a la fase 1

Sanitat ha acceptat que les regions sanitàries de l'Alt Pirineu i Aran, Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona avancin en el desconfinament
Desconfinament fase1
Mapa dels nivells de risc i fases de desconfinament/Servei Cientificotècnic de Cartografia i SIG de la UdL
L'Alt Pirineu i Aran entrarà dilluns a la fase 1

El ministeri de Sanitat ha acceptat que les regions sanitàries de l'Alt Pirineu i Aran, Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona avancin en el desconfinament i passin a la fase 1 de la desescalada, segons ha pogut saber l’ACN.

Així doncs a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu i Aran es viuran canvis substancials en la vida quotidiana. Podran obrir els petits comerços, però no els grans establiments perquè la mesura preveu espais inferiors a 400 metres quadrats. També tornen les terrasses dels bars amb limitacions d'aforament del 50%, els mercats a l'aire lliure, així com les cerimònies religioses i les vetlles. Es podrà recuperar el contacte social amb grups reduïts de fins a 10 persones, tant al carrer com a domicilis, sempre que no hi hagi ningú amb simptomatologia. Tot plegat, es podrà fer dins del territori veguerial pirinenc.

Pla general de la reunió interterritorial de Sanitat aquest 8 de maig del 2020. (Horitzontal)

(Foto:Reunió interterritorial de Sanitat, aquest divendres/Moncloa)

Aval a la petició del Govern català

El Ministeri ha avalat íntegrament la petició del Govern de Catalunya, que aposta, en canvi, per mantenir a la fase 0 les zones més afectades pel coronavirus -Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida-. D’altra banda, ha rebutjat que la Comunitat de Madrid avanci de fase. Segons fonts del govern autonòmic, l’executiu espanyol “avala la capacitat assistencial” de la regió però “s’inclina per esperar a que el sistema de detecció primària estigui més afiançat pel canvi”.

L'Alt Pirineu i Aran entrarà dilluns a la fase 1
Comentarios