01.07.2022 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Juan Antonio Samaranch: "La candidatura Pirineus-Barcelona és tècnicament impecable"

El vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI) diu que la candidatura pirinenca "no té res a envejar" a les competidores
El vicepresident del Comitè Olímpic Internacional, Juan Antonio Samaranch, en una imatge difosa el 12 de febrer del 2020. Pla general. (Vertical)
El vicepresident del COI, Juan Antonio Samaranch, aquest dimecres al Círculo Ecuestre/Roman
Juan Antonio Samaranch: "La candidatura Pirineus-Barcelona és tècnicament impecable"

La candidatura Pirineus-Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d'Hivern "no té res a envejar" a les competidores. Són paraules del vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, pronunciades aquest dimecres a la capital catalana en el marc d'una conferència al Círculo Ecuestre. A parer de Samaranch, Barcelona és una de les grans candidates a hostatjar la cita esportiva, però també ha subratllat que un esdeveniment d'aquest tipus ha de deixar un "llegat" a la ciutat. "Si no hi ha un projecte que transcendeixi la celebració dels Jocs, no té cap possibilitat de ser l'escollida", ha advertit. També ha explicat que ara es valora molt que hi hagi "gran part de la infraestructura construïda".

És justament en aquest sentit que Samaranch ha afirmat que Barcelona no té res a envejar a la resta de candidates i ha afegit que la candidatura barcelonina és "tècnicament impecable". A més ha assegurat que "no té cap consideració negativa per part dels comitès tècnics".

El vicepresident del COI ha xifrat en 1.500 milions d'euros el cost d'organitzar uns jocs olímpics, per bé que ha considerat que "amb tots els ingressos el compte de resultats serà positiu", i ha recordat que la institució olímpica hi inverteix més de 900 milions de dòlars. A més, ha afirmat que la candidatura catalana no haurà de dedicar "cap inversió addicional" a la construcció de cap infraestructura "que no existeixi actualment".

Finalment ha aconsellat als responsables de la candidatura que la mantinguin "al marge" de qualsevol "debat o desavinença política" i ha convidat a competir contra la resta de candidats "amb il·lusió".

Juan Antonio Samaranch: "La candidatura Pirineus-Barcelona és tècnicament impecable"
Comentarios