01.07.2022 |
Viure als Pirineus

PARTITS POLÍTICS

Jordi Fàbrega (JxCat) i Antoni Flores (ERC) ocuparan els primers llocs a les eleccions al Parlament

L'alcalde de la Seu d'Urgell serà el número 3 de JxCat i el tinent d'alcalde de Tremp serà el 4 d'ERC, a la circumscripció electoral de Lleida.
Parlament de Catalunya hemicicle
Sala de plens del Parlament de Catalunya /parlament.cat
Jordi Fàbrega (JxCat) i Antoni Flores (ERC) ocuparan els primers llocs a les eleccions al Parlament

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, serà el número 3 de JxCat i el tinent d'alcalde de Tremp, Antoni Flores, ocuparà el 4 d'ERC a la circumscripció electoral de Lleida. Tots dos estan situats en posicions de sortida per ser elegits diputats al Parlament de Catalunya a les eleccions del 14 de febrer i representar la vegueria de l'Alt Pirineu.

A les eleccions al Parlament de Catalunya de 21 de desembre de 2017, a la circumscripció electoral de Lleida, JxCat va aconseguir 6 escons i 78.303 vots; ERC, 5 escons i 64.417 vots; C's, 1 escó i 40. 908 vots; i PSC, 1 escó i 21,795 vots.

Junts per Catalunya

El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, la responsable de la delegació d’Habitatge a Lleida, Cristina Casol, i l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, seran els tres primers noms de la llista de Junts per Catalunya (JxCat) per la circumscripció electoral de Lleida. Tremosa, Fàbrega i Garcia van ser els tres candidats més votats a les primàries del partit i van rebre el suport del 52,91%, 25,31% i 20,25% dels afiliats, respectivament. No obstant, Casol ocuparà la segona posició de la llista per complir amb els criteris de paritat i que la llista sigui cremallera, tal com estableix el reglament de primàries de JxCat. Casol va aconseguir el vot del 17,46% dels afiliats.

Esquerra Republicana de Catalunya

Per la seva banda, el Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya va aprovar aquest dissabte al matí les llistes per les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel 14 de febrer. La portaveu del partit Marta Vilalta liderarà la candidatura a la circumscripció electoral de Lleida, seguida del conseller i exalcalde d'Agramunt, Bernat Solé, la tinent d’alcalde de Lleida Jordina Freixanet i el tinent d'alcalde de Tremp i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Antoni Flores.

Jordi Fàbrega Junts

Jordi Fàbrega i Sabaté 

És llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en pediatria i àrees específiques, tot i que des del juny del 2019 fins l’actualitat és l’alcalde de la Seu d’Urgell. Prèviament, entre octubre del 2009 i juny del 2019, havia estat director Assistencial de Pediatria dels Pirineus, i entre març del 2014 i novembre2018, director Assistencial de la Fundació Sant Hospital i, entre març del 2014 i juny del 2015, director de l’Equip d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell.

Antoni Flores

Antoni Flores i Ardiaca 

Compta amb una dilatada experiència política, és president de la federació comarcal d'ERC del Pallars Jussà, és l'actual Vicepresident al Consell Comarcal del Pallars Jussà i 2n Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tremp. Flores és un veterà militant de la formació independentista, des de fa més de 25 anys. Enginyer tècnic industrial mecànic de professió, es va iniciar en la política el 1992, data a partir de la qual és militant d'ERC. En aquesta segona legislatura a l’Ajuntament, Antoni Flores és regidor d'Hisenda i Patrimoni, manteniment, mobilitat i Via pública, serveis, Obres i Urbanisme i Recursos Naturals i Municipi.

Jordi Fàbrega (JxCat) i Antoni Flores (ERC) ocuparan els primers llocs a les eleccions al Parlament
Comentarios