INFRAESTRUCTURES

El Govern presentarà, abans de l'estiu, el projecte integral de Comiols

El conseller Calvet anuncia la licitació immediata, per un milió d’euros, del sanejament del talús afectat per l’esllavissada de la C13, entre Rialp i Llavorsí.
coll de comiols 2
photo_camera Coll de Comiols/1001puertosdemontana.blogspot.com

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dissabte el punt de la C-13, on el passat 27 de desembre van tenir lloc diverses esllavissades que van motivar el tall de la carretera entre Rialp i Llavorsí.

Un milió per al sanejament de la C-13

Calvet ha explicat que la solució temporal, consistent en un semàfor per donar pas alternatiu als vehicles, “funciona bé” i ha agraït la “paciència” de la ciutadania. També ha anunciat que “al llarg de les properes setmanes començarem les obres per sanejar el talús, amb ancoratges i una malla que recollirà el talús en una cota superior a l’actual, per assegurar totalment la circulació en aquest punt”. Els treballs tindran un cost aproximat d’un milió d’euros. Alhora, s’estan estudiant si calen actuacions “més definitives” en el punt de l’esllavissada, cosa que es decidirà tècnicament “al llarg dels propers mesos”, segons Calvet.

Projecte de Comiols

Pel que fa al condicionament de la carretera de Comiols per millorar la connexió entre el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’àrea metropolitana de Barcelona, el conseller de Territori i Sosteniblitat de la Generalitat ha fet avinent que “pretenem presentar abans de començar l’estiu un projecte que doni resposta a la voluntat de les comarques d’estar millor connectades”. Calvet ha avançat que “volem comptar amb un gran consens del territori”.