06.12.2021 |
Viure als Pirineus

GENT GRAN

El Govern aprova que les residències sociosanitàries siguin gestionades íntegrament per Salut

L’objectiu és una major integració dels serveis sociosanitaris, millorant l’eficiència, la simplificació i la celeritat en la gestió

Pla general de la residència Filella de Tremp el 3 de novembre del 2020. (horitzontal)
Residència Filella de Tremp / ACN
El Govern aprova que les residències sociosanitàries siguin gestionades íntegrament per Salut

El Govern de Catalunya ha aprovat avui el Decret llei pel qual s’estableixen mesures organitzatives en l’àmbit de l’atenció sociosanitària. El Decret llei aprovat avui modifica el Decret 215/1990, de 30 de juliol, de promoció i finançament de l’atenció sociosanitària, que passa a ser gestionada íntegrament pel Departament de Salut mitjançant el Servei Català de la Salut.  

La mesura pretén millorar l’eficiència dels recursos sociosanitaris i s’emmarca en els avenços cap a un nou model d’atenció, que impulsen els departaments de Salut i Drets Socials. L’objectiu és una major integració dels serveis sociosanitaris i la simplificació i celeritat en la seva gestió.

La pandèmia del coronavirus ha tingut un gran impacte en les persones grans, ja que aquestes són les que presenten un predomini dels casos de gran complexitat. En aquest sentit, les derivacions a centres sociosanitaris constitueixen un element clau per ajudar a mantenir l’activitat hospitalària i donar suport tant a les residències com a l’atenció primària i comunitària, per la qual cosa ha estat necessari incrementar la capacitat de llits en alguns centres de la xarxa sociosanitària.

La pandèmia ha posat en relleu el paper cabdal de l’àmbit sociosanitari i ha fet urgent la necessitat de donar-hi una resposta ràpida i eficient.

El Govern aprova que les residències sociosanitàries siguin gestionades íntegrament per Salut
Comentarios