Felip VI presideix l'entrega de despatxos a 483 sergents de l'Acadèmia de Talarn

El monarca no ha fet cap discurs i només el director de l'acadèmia ha demanat als soldats en el seu parlament que estiguin ''atents a l'evolució de la societat i les noves amenaces''

foto_3233857
photo_camera En la imatge un pla mig en que es veu el rei Felip VI fent entrega de la condecoració al millor sergent de la promoció.

L'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials de Talarn, al Pallars Jussà, ha entregat els despatxos 483 sergents de la 42 promoció. En total, han rebut el certificat que els acredita com a sergents un total de 441 homes i 42 dones. L'acte d'entrega dels diplomes als sotsoficials ha estat presidit pel rei d'Espanya, Felip VI, que ha fet entrega de la condecoració al número 1 de la promoció. La consellera de la Presidència, Neus Munté, li ha entregat una replica de l'espasa de Jaume I el Conqueridor. El director de l'Acadèmia, Ricardo Antonio Salgado, ha dit als nous sotsoficials que "la formació militar no acaba mai i que s'ha d'estar atent a l'evolució de la societat i de les noves amenaces". Salgado ha recordat que aquest mes de juliol es compleixen 40 anys d'ençà que el rei emèrit, Joan Carles I, i la reina, Sofia, van presidir l'Entrega de Nomenaments de sergents a la Primera Promoció de l'Acadèmia. El director ha reproduït les paraules de l'únic discurs d'un monarca a l'Acadèmia: "heu de ser, primer i principalment, els millors soldats, el mirall en què es mirin els vostres subordinats, l'exemple viu que els serveixi de model d'actuació".

En la imatge un pla general en que es veu el sotsoficials tirant les gorres al aire davant del monarca, Felip VI.  Imatge del 10 de juliol de 2017. (horitzontal)

Amb l'actual promoció que ha rebut aquest dilluns els despatxos a l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials (AGBS), són prop de 27.000 els homes i dones que s'han format i han rebut els seus galons de sergent a la Gran Explanada Joan Carles I.

Salgado ha senyalat als nous sergents els tres valors que considera "fonamentals" en què es basa l'exèrcit de Terra, "'la disciplina, la lleialtat i l'exemplaritat". En el discurs del director de l'Acadèmia no hi ha hagut cap referència ni a Catalunya ni al procés polític que s'està vivint al país com si havia passat en anteriors ocasions.

foto_3233861
L'acte militar, que s'ha realitzat a l'esplanada Joan Carles I, ha comptat també amb la presència de la ministra de Defensa de l'estat espanyol, Maria Dolores de Cospedal, i del delegat del govern a Catalunya, Enric Millo.

L'acte s'ha desenvolupat amb total normalitat, el monarca ha passat revista a la tropa, s'han fet els honors a la bandera, l'entrega de despatxos, l'homenatge als soldats difunts, s'ha cantat l'himne de l'AGBS, la desfilada militar i el tradicional llançament de gorres enlaire. Per primera vegada en molts anys la pluja ha fet presència en la part final de l'acte que s'ha hagut d'acabar a corre-cuita.