04.12.2022 |
Viure als Pirineus

RAMADERIA

Èxit d'organització i participació en el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català de la Seu d'Urgell

Prop d'una cinquantena de ramaders i un centenar de cavalls han participat, aquest dissabte, a la Fira i Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, celebrat a la Seu d'Urgell.
Cavall pirinenc català la Seu 1
Èxit d'organització i participació en el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català / PNAP
Èxit d'organització i participació en el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català de la Seu d'Urgell

Prop d'una cinquantena de ramaders i un centenar de cavalls han participat, aquest dissabte, a la Fira i Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, celebrat a la Seu d'Urgell. La cita ha agrupat els guanyadors dels diferents concursos comarcals que s’han anat celebrant durant tota la tardor, i ha escollit els millors exemplars de les diferents categories: sobrany, sobranya, terçó, terçona, quartó, euga amb pollí i semental.

Cavall pirinenc català la Seu 3
Èxit d'organització i participació en el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català de la Seu d'Urgell / Joan Llobera

La Fira i Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català es va iniciar el divendres, entre les tres de la tarda i les vuit del vespre, amb l’arribada dels animals al recinte firal. Més tard, cap a dos quarts de deu de la nit, es va celebrar el tradicional sopar de benvinguda i festa amb Dj amb els participants, acompanyats i veterinaris, a la pista polivalent de la zona esportiva municipal de la Seu d’Urgell.

La jornada de dissabte va començar, a les nou del matí, amb un esmorzar per als ramaders al mateix camp annex, a les deu de la matí es va iniciar el concurs i a les deus del migdia, es va celebrar a la posta polivalent el dinar de cloenda.

El concurs

Aquest concurs se celebra anualment i és rotatiu en les set comarques implicades en la raça: la Val d’Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès i l’Alta Ribagorça. Hi prenen part ramaders de les set associacions.

Cavall pirinenc català la Seu 2
Ramon Villuendas rep el primer premi de la categoria Terçó, de mans de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana / @xescoviaplana

En el concurs hi prenen part set categories de cavalls: sobranys i sobranyes (animals d’un any i mig); terçons i terçones (animals de dos anys i mig); quartons (mascles de tres anys i mig); euga amb pollí i semental (animals de més tres anys). Hi poden participar els tres primers animals classificats de cada categoria que han guanyat als concursos comarcals.

Èxit d'organització i participació en el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català de la Seu d'Urgell
Comentarios