05.12.2021 |
Viure als Pirineus

ERC demana la centralització dels serveis d’emergències helitransportats del Pirineu a la Seu

ERC la Seu ha presentat al ple del proper dimarts 13 d’octubre una moció per tal de sol•licitar a la Generalitat de Catalunya la centralització dels serveis d’emergències helitransportats del Pirineu a la Seu. 

Francesc Viaplana(1)
Francesc Viaplana, portaveu republicà.
ERC demana la centralització dels serveis d’emergències helitransportats del Pirineu a la Seu

La moció fa referència a la incongruència que es dóna dins del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya on, la base del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) del Pirineu està ubicada a la Seu, però en canvi, l’helicòpter està a Tírvia. Això fa que diàriament el personal de guàrdia s’hagi de desplaçar a l’inici de la seva jornada fins a la població pallaresa de Tírvia i retornar a la seva finalització. “Aquest fet comporta, entre altres riscos de les persones, un cost econòmic desmesurat i una reducció innecessària de la jornada laboral efectiva dels professionals dedicada a temps de desplaçaments”, asseguren des d'ERC.

Per altra banda, la formació explica que "la base del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) està ubicada actualment a Tremp i sovint les condicions meteorològiques dificulten l’enlairament de l’helicòpter a causa de la boira".

La formació republicana considera que la ubicació geogràfica de la Seu a la centralitat del Pirineu, el major nombre de població, d’urgències i desplaçaments, així com un millor compliment de les isòcrones fan viable la ubicació de la base SEM a la Seu. “En un futur proper està previst que els helicòpters del SEM puguin realitzar desplaçaments nocturns, i comportarà la necessitat de fer-ho des d’un aeroport civil com a base per tal de millorar la seguretat de l’equip, per tant la Seu reuneix totes les característiques per ubicar els serveis al municipi”, afegeixen.

ERC demana la centralització dels serveis d’emergències helitransportats del Pirineu a la Seu
Comentarios