SUCCESSOS

Enxampat un home de 44 anys robant tòfones en una finca privada de Coll de Nargó

L'individu, acusat d'un delicte continuat de robatori amb força, ja havia estat denunciat a Terol al 2016
9487af8c-b19f-4f2d-8806-96f552f2267c
photo_camera Els Agents Rurals han comissat tòfones sostretes d'una finca deColl de Nargó / AGENTS RURALS

Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels Agents Rurals han interceptat un home de 44 anys mentre, presumptament, robava tòfones en plena nit en una propietat privada de Coll de Nargó (Alt Urgell). Els fets van tenir lloc el 22 de febrer quan, en un dispositiu de control, els agents el van identificar a la sortida d'una finca protegida amb mesures de seguretat amb 1,4 quilograms de tòfona negra sostrets il·legalment. Posteriorment, el propietari també va ampliar una denúncia que ja havia presentat a finals de gener i els Mossos d'Esquadra el van detenir com a presumpte responsable d'un delicte continuat de robatori amb força. L'individu ja havia estat denunciat a Terol i altres províncies per fets similars al 2016.

9487af8c-b19f-4f2d-8806-96f552f2267c
Els Agents Rurals han comissat tòfones sostretes d'una finca deColl de Nargó / AGENTS RURALS

El responsable de la finca manifestava a la denúncia que durant l'últim any havia patit diversos robatoris i que calculava li haurien robat uns 20 kg de tòfones valorades en uns 10.000 euros. La persona que hi accedia causava danys en la tanca perimetral, cosa que, segons sembla, exposava l'explotació a danys per part dels porcs senglars.

El detingut, amb antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerit. Durant la temporada de recol·lecció de la tòfona negra, del 15 de novembre al 15 de març, el Cos d'Agents Rurals fan controls en zones tofoneres, amb operatius especials de vigilància, per vetllar perquè es compleixi la normativa d'extracció de tòfona com també per detectar conductes furtives.

comentaris