SEGURETAT

Els Mossos d’Esquadra incorporen 52 nous agents a la Regió Policial del Pirineu

La comissaria de Vielha e Mijaran suma 13 nous agents; la de Sort i el Pont de Suert 10 cadascuna; 7 nous agents a la Seu d’Urgell, 7 més a Tremp i 5 a Puigcerdà.
Mossos nous al Pirineu
photo_camera El Govern amplia el cos de Mossos d'Esquadra per reforçar el model de policia de proximitat DEPARTAMENT D'INTERIOR

52 nous agents s’incorporen al cos dels Mossos d’Esquadra a la Regió Policial del Pirineu. La comissaria de Mossos de Vielha e Mijaran suma 13 nous agents, a més de Sort o el Pont de Suert amb 10 nous agents en cadascun dels llocs. També s’incorporen 7 agents a la Seu d’Urgell, 7 més a Tremp i 5 a Puigcerdà.

En total, 762 nous agents, que s’han incorporat al cos en període de pràctiques, patrullaran a partir d’ara arreu de Catalunya

L’objectiu, segons el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, és reforçar la proximitat amb la ciutadania, amb l’horitzó situat l’any 2030, quan es pretén assolir una plantilla de 22.000 efectius. “L’aposta d’aquest Govern, des del primer dia, passa per un model de seguretat entès des de la proximitat”, afirma el conseller Elena. “Necessitem que els nostres cossos policials estiguin connectats amb la realitat i les necessitats de la gent. I això passa inevitablement per ser-hi a prop, perquè la seguretat, a més de garantir el compliment de la llei, també és és acompanyar, protegir i servir la ciutadania, sent a prop d’on passen les coses”, afegeix.

16b612cf-4e74-4181-90e5-1c280ad97d36_P9oh5IW
L’objectiu, segons el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, és reforçar la proximitat amb la ciutadania, amb l’horitzó situat l’any 2030 / interior.cat

Gairebé el 40% de les noves incorporacions són dones

De les 762 noves incorporacions d’agents, un 38,5% són dones. Pel conseller Joan Ignasi Elena, “és un fet molt rellevant, perquè fa possible que els nostres cossos de seguretat i emergències s’assemblin cada cop més a la nostra societat. I això vol dir que tenim una policia millor”. 

D’altra banda, la mitjana d’edat dels nous policies se situa al voltant dels 28 anys i un 43% tenen estudis universitaris o superiors. 

La Generalitat està ampliant el sostre de plantilla de Mossos arreu de Catalunya a través de convocatòries de places anuals de 850 places. El titular d’Interior subratlla que amb la nova convocatòria que va sortir tot just aquesta setmana, enguany s’han convocat 1700 places. I afirma “perquè sí, necessitem més agents. Cal més presència de mossos i mosses arreu del territori”.