04.10.2022 |
Viure als Pirineus

Tots els candidats de l’Alt Pirineu i Aran a les llistes electorals del 21-D

Una vintena són els candidats i candidates de l’Alt Pirineu i Aran a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D. Ocupen llocs de sortida, Imma Gallardo, regidora de Sort, número 3 per JuntsXCat, Francesc Viaplana, regidor de la Seu, número 4 per ERC, Òscar Ordeig, cap de llista del PSC, regidor de la Seu i actual diputat, i Mireia Boya, de Les, cap de llista per la CUP i actual diputada al Parlament

candidats
Imma Gallardo, Francesc Viaplana, Òscar Ordeig i Mireia Boya
Tots els candidats de l’Alt Pirineu i Aran a les llistes electorals del 21-D

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat totes les llistes que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D. Així s’ha pogut saber que són vint-i-tres, entre titulars i suplents, els candidats i candidates de l’Alt Pirineu i Aran que figuren a les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, quatre dels quals en posicions clares de sortida i per tant amb probabilitats reals d’esdevenir elegits diputats o diputades.  

Resultats a les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya

Els resultats a les últimes eleccions de l’any 2015, a la circumscripció de Lleida, van ser els següents: Junts pel Sí, que agrupava CDC i ERC, va obtenir 10 diputats, Ciutadans 2 diputats, el PSC 1 diputat, el PP 1 diputat i la CUP 1 diputat.

Junts per Catalunya (Junts X Cat)

La regidora del PDECat a l’Ajuntament de Sort, Imma Gallardo, ocupa el tercer lloc a la llista electoral de Junts per Catalunya per Lleida i ja va figurar a la 14a posició de Junts pel Sí en les eleccions autonòmiques de 2015. L’acompanya la periodista aranesa i ex-esquiadora Anna Geli, que ocupa el número 6 de la llista electoral. En l’onzena posició figura Rosa Fàbrega, alcaldessa del municipi de les Valls d’Aguilar, a l’Alt Urgell. Ramon Moliner, alcalde d’Alp i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, ocupa el lloc de segon suplent a la candidatura per Girona.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

Francesc Viaplana, regidor i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ocupa la quarta posició de la llista electoral per Lleida. A la setena posició de la llista per la circumscripció de Girona hi figura la jove de Puigcerdà i militant de les JERC, Judit Calveras. També són candidats l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, en el lloc deu  i Raimon Monterde, alcalde de Sort, en el dotzè per Lleida. Tancant la llista, qui va ser delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós. Figuren com a suplents Pilar Cases, tinent d’alcalde de Tremp, Hug de la Rosa, regidor de Corròp-AM a l’Ajuntament de Les,  la ribagorçana de Vilaller, Anna Moreno Monsó i  la regidora de l’Ajuntament d’Oliana, Carme Lostao. Per altra banda, l’alcalde de Llívia, Elies Nova, ocupa la desena posició a la candidatura electoral d’ERC per Girona.

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)

Òscar Ordeig, actual diputat al Parlament de Catalunya i portaveu del grup municipal de Compromís per la Seu a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, tornarà a encapçalar la llista del PSC per Lleida, com ja va fer el 2015. L’acompanyen a la candidatura la regidora de l’Ajuntament de Tremp, Sílvia Romero, que ocupa el quart lloc i la Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Vielha e Mijaran i Conselhèra Generau per Unitat d’Aran,  Maria Vergés, que figura en el sisè lloc de la llista socialista per la circumscripció electoral de Lleida.

Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

L’actual diputada i exregidora de la formació occitanista Corròp a l’Ajuntament de Les, Mireia Boya, serà la cap de llista de la CUP per la circumscripció electoral de Lleida. L’acompanyen en la quarta posició, Xènia Antona de la CUP de l’Alt Urgell i el pallarès d’Isona i resident a Salàs, Jaume Solé, en el desè lloc.

Ciudadanos (C’s)

L’actual diputat al Parlament i regidor de Vielha e Mijaran, Javier Rivas, repeteix i ocupa el segon lloc de la candidatura de Ciudadanos per Lleida.

Catalunya en Comú-Podem (CatComú-Podem)

Àngel Porté del Pont de Suert ocupa la segona posició a la candidatura de Catalunya en Comú-Podem per la circumscripció de Lleida. Jordi Pino, exregidor de Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i candidat d’ICV a Entesa per la Seu a les últimes eleccions municipals, figura al sisè lloc. Els pallaresos Inés Cedrón, de Sort, i Jesús Sànchez, de Ribera de Cardós, ocupen el lloc 9 i el 14 per Lleida respectivament.

Partit Popular (PP)

El president del Partit Popular a l’Alt Urgell, Cesáreo Losada, ocupa la tretzena posició a la candidatura del PP per la circumscripció electoral de Lleida.

Tots els candidats de l’Alt Pirineu i Aran a les llistes electorals del 21-D
Comentarios