28.05.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Els Agents Rurals han aixecat més de 300 denuncies des que es va decretar l'estat d'alarma

Han fet més de 2.600 inspeccions i també han participat en tasques de desinfecció i neteja de carrers
Agents Rurals
Agents Rurals denunciant el conductor d'un vehicle que s'havia saltat el confinament/Agents Rurals
Els Agents Rurals han aixecat més de 300 denuncies des que es va decretar l'estat d'alarma

Els Agents Rurals han fet més de 2.600 inspeccions i aixecat més de 300 denuncies per incompliment de les restriccions imposades pel decret d'estat d'alarma per la situació de crisi sanitària pel covid-19. Així ho ha donat a conèixer la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, durant la compareixença que ha fet aquest divendres a la Comissió d'Agricultura del Parlament que s'ha fet per via telemàtica. Els Rurals, gràcies a la col·laboració amb el Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals, han desinfectat i netejat carrers de tots aquells municipis que ho han demanat i també han fet més de 340 acompanyaments a professionals del sector primari dels municipis de la Vall d'Òdena, per accedir a les seves explotacions.

Pla mitjà on es pot veure la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, en un moment de la videconferència de la Comissió d'Agricultura del Parlament per informar sobre la crisi pel covid-19 al sector, el 17 d'abril de 2020. (Horitzontal)

Segons Jordà, els Agents Rurals des del primer dia han estat al "peu del canó" custodiant l'entorn natural i procurant que es compleixi "estrictament" el confinament decretat pel Govern i, sobretot, donant un cop de mà, no només als petits municipis sinó també al sector primari i altres municipis no tant petits que han estat severament afectats pel coronavirus com la zona de la Conca d'Òdena, la Seu d'Urgell o Sort.

El Pla de Contingència del Cos d'Agents Rurals estableix que el 99% del personal treballa presencialment, en règim de torns adequats per garantir la millor prestació del servei possible i per això, les 38 àrees bàsiques i centres de comandament del cos estan oberts. Només un 1% de les 547 persones adscrites al cos està fent teletreball.

Els Agents Rurals han aixecat més de 300 denuncies des que es va decretar l'estat d'alarma
Comentarios