Sucessos

Els Agents Rurals denuncien quatre pescadors francesos per pescar de manera furtiva

Els estris de pesca confiscats estan valorats en més de 15.000 euros

foto_3144181
photo_camera Els pescadors francesos en el moment de ser interceptats pels Agents Rurals

ACN Salàs de Pallars .- Els Agents Rurals van interceptar la setmana passada quatre pescadors furtius francesos pescant il·legalment a l'embassament de Sant Antoni, al terme municipal de Salàs de Pallars (Pallars Jussà). Els pescadors utilitzaven com a esquer peix viu, pràctica totalment prohibida pel risc que comporta d'introducció d'espècies invasores. Es dóna el cas que dos dels pescadors ja van ser denunciats pels mateixos fets el dia 29 de gener d'enguany al mateix lloc, per la qual cosa estan pendents de judici per un delicte contra la protecció de la fauna. Aquests pescadors s'enfronten a penes que van dels 6 a 24 mesos de multa i fins a 3 anys d'inhabilitació. El material confiscat (estris de pesca) està valorat en més de 15.000 euros, sense comptar el preu dels peixos, que els furtius venen presumptament al mercat francès.

En el cas del mes de gener, també eren quatre pescadors francesos i se'ls van poder localitzar els peixos invasors dins d'un dipòsit amb sistema d'aireig a l'aigua per mantenir-los vius. Aquesta situació es va poder detectar quan l'embarcació va arribar a la vora de l'embassament en acabar de pescar.

Ara, aquests ciutadans francesos han canviat una mica el modus operandi, i, un cop acabada l'activitat de pesca i encara dins de l'embassament, es van desfer dels peixos invasors alliberant-los a l'embassament a fi de no deixar-ne proves. En el moment de desfer-se dels peixos, aquests ciutadans francesos no sabien que els agents rurals els estaven observant des de la vora amb telescopi de 65 augments, i, per tant, en van poder ser testimonis. Els pescadors, quan van arribar a la vora, duien les canyes equipades amb esquer autoritzat, però en l'examen posterior dels peixos morts es va poder observar que alguns s'utilitzaven per atraure els peixos de l'aigua.

Un cop fetes les corresponents denúncies als quatre pescadors, es van comissar tots els estris utilitzats per cometre les infraccions. En total, es van interceptar les canyes amb rodet, els vivers, les caixes amb material de pesca, els sonars utilitzats per a localitzar el peixos i 40 lucioperques i 11 perques americanes (black-bass) amb un total d'uns 70 quilos de peix. El material està valorat en més de 15.000 euros, sense comptar el preu dels peixos, que els furtius venen presumptament al mercat francès.

Les infraccions comeses pels pescadors estan catalogades com a greus per la Llei d'ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals de Catalunya. Les multes van dels 601 als 6.000 euros a cada pescador. La mateixa Llei preveu com a agreujants els casos de reincidència o afectació greu al medi, i aconsella de multar amb el màxim previst.