Els 10 articles més llegits de 2016 a VIURE ALS PIRINEUS

El 2016 ha estat un any intens. Per començar l'any nou us hem preparat un recull amb les 10 informacions que aquest 2016 han tingut més impacte i que més reaccions han provocat.

foto_3154391
photo_camera Una zona del Pirineu que ha tornat a ser notícia per un festival musical. En parlarem.

1. Ha estat el tema de l'any. La crida d'un ramader d'Olius que va patir un desafortunat incident que explica moltes coses de com és aquest país.

La febre boletaire, accidents i el sacrifici de la gent del territori

2. El segon tema va ser una reacció i conseqüència del primer. L'article va anar més enllà de l'àmbit pirinenc i se'n van fer ressò mitjans de tot Catalunya. Servirà per alguna cosa? Esperem que sí!

Allau de solidaritat cap al ramader d'Olius, Ramon Sala

3. A les darreries de l'any vam publicar la notícia d'un altre dels temes que han marcat l'actualitat aquest 2016: els accidents a les carreteres pirinenques. Els veïns reclamen que s'inverteixi en la millora de les comunicacions a la muntanya catalana.

Nou accident per un despreniment de rocs el dia que surt a licitació el túnel de Tres Ponts

4. Un tema relacionat amb la carretera C-14 a la zona del congost de Tres Ponts.

"Si sabéssiu com està la muntanya no passaríeu més per la C-14 a l'altura dels Tres Ponts"

5. Un tema en positiu. Dos cerdans obren una formatgeria a Barcelona.

Obre a Barcelona 12 Graus, una botiga de formatges artesans de llet crua

6. I ara anem al sentit contrari de l'actualitat. El tancament de botigues històriques al Pirineu és constant i no s'atura. A l'estiu publicàvem a VIUREALSPIRINEUS.CAT el tancament de Queviures Paco, l'única botiga que quedava a Lles de Cerdanya (una altra de les notícies més llegides i comentades de l'any) i el dia 31 de desembre farà el mateix una altra botiga de referència al Pirineu, Cal Sastret d'Organyà, fundada l'any 1870.

Una botiga centenària d'Organyà, Cal Sastret, tancarà a finals d'any

7. El tancament de Queviures Paco, que va avançar VIURE ALS PIRINEUS, va agafar per sorpesa molta gent i mitjans de tot Catalunya van anar a Lles per explicar la notícia.

L'única botiga de Lles de Cerdanya tanca les portes

8. Més temes de carreteres. Aquest al Sobirà.

Els veïns de Baiasca no poden més

9. I aquesta també de comunicacions, però a Gerri de la sal. Això era a l'estiu però si hi passeu està tot més o menys igual. Les obres continuen.

La Sagrada Família i la carretera de Gerri de la Sal

10. I acabarem el recull amb un article simpàtic que ens enviada la jove Adriana Vàzquez des de Dinamarca. Una crònica per als lectors de VIURE ALS PIRINEUS.

Una urgellenca a Dinamarca

Aquest és, doncs, el nostre resum del 2016. Hi trobareu a faltar molts temes, alguns de molta audiència com, per exemple, el del cas dels pares de la Nàdia Nerea que hem obviat ja que és tema que és als jutjats i ara és la justícia qui ha de dir-hi la seva.

Comencem el 2017 amb els millors desitjos per a tota la comunitat de lectors de VIURE ALS PIRINEUS, una comunitat que aquest 2016 ha crescut moltíssim i que s'ha convertit en un espai de debat i reflexió sobre la realitat pirinenca. 

Moltes gràcies a tothom!!!!!