SUCCESSOS

Detenen un matrimoni d'Adrall per l'assassinat d'una dona discapacitada a Benidorm

Segons fonts policials, el mòbil del crim hauria estat per motius econòmics, ja que els detinguts tenien molts deutes.
Assassinat Benidorm 1
photo_camera Moment de la detenció de l'home / CNP

La Policia Nacional ha detingut un matrimoni d'Adrall (Alt Urgell) com a sospitós de l'assassinat d'una dona discapacitada a Benidorm (Marina Baixa). Segons fonts policials, el mòbil del crim hauria estat per motius econòmics, ja que els detinguts tenien molts deutes.

La dona tenia una malaltia rara anomenada focomèlia i no tenia ni braços ni cames, i anava en cadira de rodes.

L'home havia treballat per a la víctima i el matrimoni hauria aprofitat la seva relació laboral i d'amistat per cometre l'assassinat. Segons la policia, després dels fets, els arrestats haurien netejat el pis i simulat un accident.


Dos mesos d'investigació

La investigació va començar el dia 16 de juny quan una amiga de la dona morta va anar fins al seu domicili, ja que feia dos dies que no contestava el telèfon. En arribar a casa seva, va trobar el cadàver.

Assassinat Benidorm 2

(Foto: Moment de la detenció de la dona implicada / CNP)

En un primer moment es va considerar la mort de la dona com a accidental però un cop el metge forense va analitzar els cops que tenia al crani va determinar que no concordaven amb la posició d'un accident fortuït.

El mòbil del crim va ser econòmic ja que els arrestats van sostreure diners en efectiu que la dona guardava en una caixa forta

Va començar una investigació policial complicada. La víctima vivia sola a Benidorm des del desembre de 2019 i això va dificultar les investigacions, ja que tenia un cercle reduït d'amistats. Després de nombroses entrevistes amb gent del seu entorn, la policia va descobrir que durant el mes de maig va contractar un home com a assistent domèstic.

La policia va contactar amb l'home, que va negar que sabés res de la mort i va al·legar que havia de tornar a casa. La policia li va seguir la pista. En una segona declaració a Jaca, on el matrimoni s'havia traslladat, els dos van admetre que tenien una relació amb la víctima des de feia diversos anys. L'home li havia fet de xofer a Andorra i cobrava uns 2.500 euros mensuals. Després, segons explica la policia, la víctima havia continuat ajudant el matrimoni econòmicament amb uns 1.200 euros mensuals. Els presumptes autors van aprofitar la seva relació laboral i d'amistat amb la víctima per cometre el crim, intentat dissimular el fet com un accident

Els presumptes autors van aprofitar la seva relació laboral i d'amistat amb la víctima per cometre el crim, intentat dissimular el fet com un accident

Malgrat que el matrimoni va negar en tot moment els fets, la investigació policial va constatar que, dos dies abans de la troballa del cadàver, els dos presumptes coautors de l'assassinat van sortir amb pocs minuts de diferència de Lleida en direcció a Benidorm amb cotxes diferents, i van tornar a Lleida l'endemà.

Un cop van ser a Benidorm, i aprofitant que tenien les claus del pis, van entrar al domicili i van atacar la dona. Segons l'informe policial, la víctima no es va poder defensar. El matrimoni va netejar el pis i va col·locar els objectes per fer creure a la policia que havia tingut un accident.


Motivació econòmica

La policia creu que el mòbil és econòmic. A casa de la dona van trobar una caixa forta amb diversos sobres de diners buits. Després d'analitzar els comptes bancaris i els deutes que tenia el matrimoni, la policia creu que van matar la víctima per robar-la.

El dia de la detenció, l'11 d'agost, van registrar el seu pis de Jaca i un garatge de Sabiñánigo, on van trobar una part dels diners i la roba que haurien fet servir durant el crim.

El matrimoni ha passat a disposició judicial i el jutge ha decretat presó preventiva sense fiança com a coautors d'un delicte d'assassinat.

comentaris