Des de la CUP criden a tallar de forma indefinida les carreteres frontereres

En plena jornada de vaga s'ha fet un gir en les consignes i des de la CUP, amb el suport dels Comitès de Defensa de la Revolució (CDR) i d'altres entitats sobiranistes, s'ha fet una crida a tallar de forma indefinida de les carreteres fronteres en el que s'anomena Operació Carreteres. Aquesta circumstància té una incidència rellevant al Pirineu

23318977_1501743456584151_5244203381337215028_n
photo_camera Imatge de la concentració a la frontera de Puigcerdà amb la Guingueta. Foto: Emili Giménez Giménez

La jornada de vaga no ha acabat i les seves repercussions podrien allargar-se, especialment a les comarques pirinenques.

Aquest migdia, l’exdiputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha reivindicat en el seu compte de twitter que “l’autoorganització dels @CDRCatOficial té propostes i iniciatives plenes de determinació i convicció. Avui comença l'#OperacióFronteres #CDREnXarxa”.

En aquest sentit, ha remès a un fil del Comitè de Defensa de la República que indica que “iniciem la operació fronteres. A partir d’ara (12h) ens concentrem en talls fronterers: Ebre (AP7, Aldea), Junquera (AP7, Vilafant), Puigcerdà (N-152), Seu d’Urgell (N-145) i Ponent (A2, Alcarràs)”. “Porteu tot allò necessari per a passar hores a la carretera”.

Diversos alcaldes del Pirineu han expressat el seu suport a aquesta forma de protesta que, tanmateix, provoca molta controvèrsia en les mateixes files del sobiranisme ja que no tothom la comparteix pels danys que causa als treballadors fronterers.