DADES ACTUALITZADES COVID19 (28 ABRIL)

Continua l'evolució positiva de les dades de la COVID-19 a l'Alt Pirineu i Aran

A l'Alt Pirineu i l'Aran hi ha 345 casos positius registrats, s'han donat 184 altes i el nombre de morts segueix en trenta des del 18 d'abril

 

Hospital de Cerdanya director
photo_camera El director general de l'Hospital, Francesc Bonet/HdC

El Departament de Salut ha informat, aquest dimarts dia 28 d'abril, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 345 casos positius registrats, quatre més que ahir, i 884 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 22 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 2 més no classificat. A les residències de gent gran s'han registrat 75 positius i 60 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 184, sis més que ahir i 11 més que abans d'ahir..

En els seus darrers comunicats, el Departament de Salut ja no actualitza el nombre d'ingressats als centres hospitalaris de l'Alt Pirineu i Aran.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que " a l’hospital de la Seu seguim força estables, com a la resta de la vegueria de l'Alt Pirineu. Ara mateix ens resta un pacient ingressat COVID19+, però en tenim 2 pendents de resultat. I, com ahir, cap alta ni cap trasllat. Tampoc cap nou decés". Pel que fa a l'àmbit d'influència del CAP de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha explicat que "els companys/es d’atenció primària continuen amb la seva feinada de controlar tots els pacients aïllats al domicili, que avui són 200 persones, de les quals 35 són casos confirmats, 88 sospites i 77 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 125 persones. Acumulats s’han aïllat al domicili 46 casos confirmats positius, 138 sospites i 141 contactes (total 325)."

Catalunya

El Departament de Salut ha fet canvis i millores en l'actualització i visualització de les dades dels mapes interactius de la COVID-19. Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut. 

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 51.672 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 111.107 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.835 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.843 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 749.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.039 són professionals sanitaris, mentre que 5.362 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 29.574 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 10.556 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 22.518 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 10.073 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.902 han mort a una residència, 120 a un centre sociosanitari i 568 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.