El Consell Comarcal de l’Alt Urgell, present a la jornada d’intercanvi del projecte Last Mile a Polònia

L’objectiu era conèixer experiències per a l’aplicació del transport sostenible a l’Alt Pirineu i Aran

Transport sostenible Polònia
photo_camera Transport sostenible Polònia

Representants del Consell Comarcal de l’Alt Urgell han format part de la delegació catalana que ha viatjat a Polònia per participar en la cinquena jornada d’intercanvi que organitza el projecte europeu Last Mile. L’objectiu del projecte, que forma part del programa Interreg Europe i està finançat amb fons Feder, és promoure la implementació de sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d’interès turístic. La delegació estava integrada per representants de la Direcció General de Transports i Mobilitat, dels Consells Comarcals de l’Alt Urgell i del Pallars Jussà i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

La cinquena jornada s’ha celebrat a la regió de Pomerània Occidental (Polònia), on s’han reunit representants de les diferents regions que formen part del projecte: Tirol Occidental (Àustria), Varna (Bulgària), Kosice (Eslovàquia), el Parc Natural Esch sur sure (Luxemburg), i l’amfitrió polonès. Les principals temàtiques tractades a les sessions de treball han estat la problemàtica de l’estacionalitat a l’hora d’implementar sistemes de transport i els plans d’acció en matèria de transport flexible que estan elaborant les diferents regions.

Les sessions de treball s’han complementat amb la presentació de bones pràctiques de sistemes de transport flexible a la regió polonesa. Així, els representants catalans han pogut conèixer l’exitosa implementació d’un servei ferroviari coordinat amb un servei de lloguer de bicicletes que mou 146.000 persones cada estiu en una zona costanera de 3.400 habitants.

Durant el proper semestre, la Direcció General de Transports i Mobilitat, conjuntament amb el grup de treball del projecte Last Mile a Catalunya, concretarà les mesures del pla d’acció per a la millora del transport sostenible a l’Alt Pirineu i Aran. Aquestes mesures s’hauran de dur a terme entre 2019 i 2020 amb l’objectiu de promoure i facilitar que tan turistes com residents es desplacin de forma més sostenible amb sistemes de transport que es puguin adaptar a la demanda.

comentaris