REGIÓ POLICIAL DEL PIRINEU

L'ex comissari en cap, Miquel Esquius, se'n va a la Seu

Eduard Sallent, nou cap dels Mossos d'Esquadra, presenta la reestructuració de la cúpula policial.

Miquel Esquius
photo_camera matge de l'excomissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius/Andrea Zamorano

El conseller d'Interior, Miquel Buch, va nomenar aquest dilluns Eduard Sallent, com a nou cap dels Mossos d'Esquadra. El nou comissari en cap ha substituït Miquel Esquius, que serà nomenat nou cap de la Regió Policial Pirineu Occidental, per petició expressa d'ell mateix, segons ha informat el Departament d'Interior.

La Regió Policial Pirineu Occidental integra les comarques de la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu i Aran i les seves funcions consisteixen a dirigir els serveis bàsics de seguretat ciutadana, d'investigació, de policia científica i de trànsit. El comandament de la Regió policial pirinenca està instal·lat a la comissaria de l'Àrea Bàsica policial de la Seu d'Urgell.

Reestructuració de la cúpula policial

El nou cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha comunicat aquest dijous la reestructuració de la cúpula del cos. La comissària Cristina Manresa, fins ara cap de la regió policial Metropolitana Nord, és la nova cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, un càrrec que fins ara mai havia assumit una dona. David Boneta continuarà essent el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central. Rafel Comas tornarà a ser cap de la comissaria general d'Investigació Criminal, un càrrec que va ocupar del maig del 2017 al juliol del 2018. El cap de la comissaria d'Informació serà Xavier Porcuna, el de la Tècnica i de Planificació de la Seguretat serà Jordi Ferret, de Relacions Institucionals serà Josep Codina i el de la Divisió d'Afers Interns serà Jaume Garcia Valls

comentaris