01.07.2022 |
Viure als Pirineus

PESCA ESPORTIVA

Comença la temporada de pesca d'alta muntanya

La temporada de pesca de la truita en aigües d’alta muntanya es va iniciar aquest dissabte, 11 de maig, i es perllongarà fins l'1 de setembre en la modalitat amb mort i fins al 15 d’octubre en la modalitat sense mort.

Pesca alta muntanya 2
Un pescador en un riu d'alta muntanya/gencat.cat
Comença la temporada de pesca d'alta muntanya

La temporada de pesca de la truita en aigües d’alta muntanya es va iniciar aquest dissabte, 11 de maig, i es perllongarà fins l'1 de setembre en la modalitat amb mort i fins al 15 d’octubre en la modalitat sense mort. En els llacs que es glacen només es pot practicar la pesca quan la superfície desglaçada sigui superior al 90%. En les zones de pesca controlada amb mort la quota màxima de captura s’estableix en 4 truites de més de 22 cm per pescador i dia.

Períodes permesos de pesca

 • Truita comuna de baixa muntanya
  • amb mort: des del 16 de març fins a l'1 de setembre.
  • sense mort: des del 16 de març fins al 15 d'octubre.
 • Truita comuna d'alta muntanya
  • amb mort: des de l'11 de maig fins a l'1 de setembre.
  • sense mort: des de l'11 de maig fins al 15 d'octubre.
 • Truita comuna de repoblació de baixa muntanya
  • amb mort: des del 16 de març fins a l'1 de setembre.
  • sense mort: tot l'any.
 • Truita comuna de repoblació d'alta muntanya
  • amb mort: des del 13 d'abril fins al 30 de setembre.
  • sense mort: des del 13 d'abril fins al 10 de novembre.
 • Resta d'espècies: tot l'any

Truita 2

Horaris hàbils
A les aigües continentals públiques, l'horari hàbil de pesca és des d'una hora abans de la sortida del sol fins a una hora després de la posta, d'acord amb l'horari oficial. La pesca en horari nocturn es pot autoritzar en cas de competicions esportives degudament justificades.

Llicències
Per exercir la pesca recreativa o esportiva en aigües continentals de Catalunya cal disposar d’una llicència de pesca recreativa, i si la zona és controlada, també cal el permís de pesca personal i intransferible. Si pesqueu en aigües de titularitat privada, també necessitareu l'autorització de la persona titular de les aigües.

Expedició de llicències i permisos de pesca 
Pel que fa a l’expedició de permisos de pesca, el DARP manté els canals següents: telemàticament al web de l’Oficina Virtual de Tràmits, presencialment als Serveis Territorials i Oficines Comarcals del DARP, i en alguns establiments de muntanya mitjançant col·laboració amb les Societats de Pescadors. Cal fer esment que aquest 2018 s’han signat un total de 13 acords de col·laboració entre el DARP i les Societats de Pescadors, de les quals 6 corresponen a societats incloses en aigües d’alta muntanya: Vall de Boí, Alta Ribagorça, Bonaigua, Guingueta-Espot, Llavorsí i Cardós-Tírvia, i 6 corresponen a Societats de Pescadors d’aigües de baixa muntanya: Ribagorçana, Conveni Pallaresa, Alt Urgell, Ponts, Solsona, Alt Llobregat i Alòs de Balaguer. Es recomana consultar a aquestes Societats la ubicació dels establiments on poder obtenir el permís de pesca.

Arts i esquers permesos
Per a la pesca recreativa i la pesca esportiva de competició, únicament es permet utilització d'una canya de pescar, excepte en els embassaments que es permeten dues canyes, separades per una distància inferior als deu metres.

Prohibicions
Es prohibeix l'ús de soles de feltre per a la pràctica de la pesca a Catalunya.

Per conèixer tota la regulació, consulteu la normativa al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Comença la temporada de pesca d'alta muntanya
Comentarios