EDUCACIÓ

El col·legi La Salle de la Seu d'Urgell dona el tret de sortida al seu nou projecte de robòtica social

Compta amb la col·laboració de la Universitat Ramon Llull com a investigadors i amb una donació econòmica de l’empresa Antoni Miquel Linde i de l'empresa d'energia PEUSA
La Salle la Seu projecte robòtica social 2
photo_camera La doctora Raquel Ros en la presentació del projecte educatiu / RÀDIO SEU

El Col·legi La Salle de la Seu d’Urgell ha iniciat, conjuntament amb en coordinació amb Enginyeria La Salle i la Universitat Ramon Llull, el seu nou projecte de robòtica social amb l’objectiu d’introduir activitats en l’àmbit de l’assistència educativa, concretament amb el treball amb alumnes amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) i altres tipus de trastorn.

El projecte educatiu està liderat per la doctora Raquel Ros, experta en intel·ligència artificial i professora i investigadora de La Salle-URL. En aquest sentit, el robot és una eina més que proporciona suport a l’educador/a a l’hora de realitzar tasques educatives, les quals requereixin la repetició de certes activitats/exercicis per tal de consolidar-ne l’aprenentatge.

La Salle la Seu projecte robòtica social(Foto: Presentació del nou projecte educatiu de la Salle de la Seu d'Urgell / @LaSalleLaSeu)

Atesa la necessitat de l’escola de millorar en l’atenció dels alumnes amb necessitats educatives especials, expliquen des del centre educatiu, ha iniciat el projecte d’investigació a través d’un estudi inclòs en el treball final de màster d’una alumna tutoritzada per la universitat. Aquest projecte d’investigació intentarà  explorar i descobrir les oportunitats que un robot assistencial pot oferir als docents per donar-los suport i alhora acompanyar aquest tipus d’alumnat en la consolidació i adquisició de nous coneixements o d’habilitats socials.

La Salle la Seu projecte robòtica social 5(Foto: Presentació del nou projecte educatiu de la Salle de la Seu d'Urgell / @LaSalleLaSeu)

El projecte compta, a més de la col·laboració de la Universitat Ramon Llull com a investigadors, amb una donació econòmica de l’empresa Antoni Miquel Linde i també de l'empresa d'energia PEUSA, gràcies als quals aquest projecte pot ser una realitat.

La Salle la Seu projecte robòtica social 4

El robot que s’utilitza per aquesta investigació serà el NAO, un robot capaç d’interactuar  motivar els alumnes, afavorir l’adherència al tracte al connectar emocionalment amb les persones que tingui davant. Algunes de les seves característiques són la comunicació bidireccional, l’empatia, la precisió de moviments i la possibilitat que parli més d’un idioma.