INFRAESTRUCTURES

Capella exigeix a l'Estat que els convenis per a les obres a l'N-260 se signin "de forma immediata"

La consellera de Territori apunta que es prioritzarà la millora de la carretera al seu pas per les comarques de l'Alt Pirineu
Capella N-260
photo_camera La consellera de Territori Ester Capella a l'N-260 amb diverses autoritats pirinenques / Albert Lijarcio

La consellera de Territori, Ester Capella, insisteix en exigir que els acords que han de permetre a la Generalitat estudiar, licitar i executar obres a la carretera N-260, de titularitat estatal, se signin "de forma immediata". Així ho ha dit des de Soriguera (Pallars Sobirà), tot just al costat de la via, on ha detallat que la setmana passada es van enviar els convenis que han estat treballant els dos executius. Pel que fa als projectes de millora, l'objectiu és donar prioritat als que afectin trams que passen per les comarques de l'Alt Pirineu. D'aquesta manera, segons ha dit, es vol donar resposta a les reivindicacions del territori, que hi podrà participar a través d'una comissió de seguiment dels treballs.

Capella ha tornat a exigir que la signatura dels convenis es faci "de forma immediata", ja que assegura que així ho indica el protocol amb l'Estat d'encomanes de gestió. Tot plegat, després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, afirmés la setmana passada que caldrà un mínim de quatre mesos per aprovar-los. La consellera, però, ho veu com una "excusa" i ha afirmat: "Si hi ha voluntat política, demà mateix podem signar els convenis".

Capella N-260 2
La consellera de Territori Ester Capella a l'N-260 amb diverses autoritats pirinenques / Albert Lijarcio

Respecte a les obres a l'N-260, de les quals la Generalitat rebrà 260 milions d'euros de l'Estat, Capella ha dit que l'objectiu és "millorar la cohesió i l'equibri territorial", tot facilitant les comunicacions. Així, la consellera ha assegurat que les millores en aquesta carretera suposen "un deute històric". D'aquesta manera, es preveu tant la rehabilitació del ferm com actuacions de manteniment, millores en la seguretat i actuacions de nova infraestructura.

Visita als Pallars

A més de la presentació de l'aportació a la millora de l'N-260, la consellera de Territori ha visitat l'Ajuntament d’Alt Àneu, on s’ha reunit amb representants municipals i comarcals. Així mateix, al Pallars Jussà, avui també visita el Centre de Suport Territorial Pirineus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la seu de l'Institut per al Desenvolupament i Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, ubicats a Tremp.