Un avió que volava entre Barcelona i Düsseldorf s'ha estavellat als Alps

Un avió de la companyia de baix cost alemanya Germanwings que feia el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf s'ha estavellat aquest dimarts als Alps francesos. L'aparell, un Airbus A-320, transportava 142 passatgers i sis tripulants. En el primer comunicat oficial ja s'ha dit que no hi hagut supervivents i, a hores d'ara, encara es desconeixen les causes que han ocasionat el sinistre. Les autoritats franceses han reconegut "que no es decarta cap hipòtesis".

avio
photo_camera L'avió estavellat era un Airgus A320.

Segons les informacions d'Europe 1, l'avió ha desaparegut dels radars a la regió Alps-Alta Provença i s'hauria estavellat prop de la població de Barcelonta de Provença. D'acord amb aquesta emissora, dos helicòpters de la Gendarmeria han informat a la Direcció General de l'Aviació Civil (DGAC) que han localitzat les restes de l'aparell a prop de Prads-Haute-Bléone, entre Digne-les-Bains i Barceloneta de Provença.

El president de la República, François Hollande, ha confirmat l'accident en una compareixença i ha anunciat l'obertura d'un gabinet de crisi. Hollande ha precisat que l'aeronau ha caigut en un lloc de difícil accés i ha apuntat que tot indica que no hi hauria supervivents. En aquest sentit, ha comentat que ja s'ha posat en contacte amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, perquè la majoria de les víctimes podrien ser d'aquest país.

De la seva banda, Aena ha confirmat la presència de ciutadans espanyols al vol. El primer ministre francès, Manuel Valls, ha traslladat la seva “compassió i solidaritat amb les famílies de les víctimes” i ha assegurat que aquest “drama aeri ha sumit frança en una profunda tristesa”.