TRÀNSIT

Les autoescoles de l'Alt Pirineu es planten per la falta d'examinadors i continuaran tancades

Alerten que la reestructuració de la DGT és "insuficient" per cobrir la demanda d'examen a la demarcació
dav
photo_camera Una autoescola de la Seu d'Urgell tancada/FS

Les autoescoles de la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran mantindran la persiana abaixada de forma indefinida encara que dilluns entrin en la fase 2 i ja se'ls permeti obrir. Segons denuncia el president de l'Associació territorial d'Autoescoles, Raül Viladrich, la reestructuració de la DGT ha fet que la meitat dels examinadors s'hagin de traslladar a fer feines administratives per cobrir les vacants dels administratius de més de 60 anys o amb fills a càrrec que encara no es reincorporaran. "Passar de 7 a 3 examinadors és insuficient per cobrir la demanda d'exàmens", posa de manifest.

dav

Dels 7 examinadors que hi ha a la demarcació, 2 no es poden reincorporar perquè 1 té fills a càrrec i l'altre és major de 60 anys. Des del sector expliquen però que dels altres 5, la DGT ha recol·locat 2 d'ells a fer tasques administratives per cobrir les vacants en aquest àmbit. Les autoescoles no entenen aquesta decisió i reclamen que l'Estat contracti administratius eventuals per poder alliberar d'aquestes tasques tots els examinadors. "Amb 5 examinadors podríem treballar tenint en compte que es tracta d'un període excepcional, però amb 3 no", lamenta Viladrich. "Si no podem portar alumnes a examen, no té sentit que obrim", afegeix.

Auto escola Go car

(Imatge d'arxiu d'una autoescola de la Seu d'Urgell avui tancada)

La decisió de seguir tancats l'han pres les autoescoles de l'Alt Pirineu en una reunió d'aquest divendres al migdia i està previst que les autoescoles de la demarcació veguerial de Lleida es reuneixin els propers dies per decidir si segueixen la decisió presa ahir pel sector a Tarragona i Terres de l'Ebre i avui a l'Alt Pirineu, de cara a l'1 de juny, quan aquest territori podria entrar en la fase 2.

comentaris