01.10.2022 |
Viure als Pirineus

GASTRONOMIA

Arrenca Cordevi, el Festival Gastronòmic del Pallars, amb una vintena d'activitats

Aquest dimarts, 2 d’octubre, i fins al 14 de novembre, torna al Pallars el CORDEVI, el Festival Gastronòmic del Pallars, amb el corder xisquet i el vi del Pallars com a protagonistes
Pla general d'un pastor amb el seu ramat que oferirà que el visitant es converteixi en pastor per un dia a Basturs. Imatge del 3 d'octubre del 2018. (horitzontal)
Un pastor amb el seu ramat a Basturs / Marta Lluvich
Arrenca Cordevi, el Festival Gastronòmic del Pallars, amb una vintena d'activitats

Aquest dimarts, 2 d’octubre, i fins al 14 de novembre, torna al Pallars el CORDEVI, el festival gastronòmic del Pallars. En aquesta ocasió, el festival reuneix una vintena d’activitats, entre caminades de pastor, descobertes de productes a les explotacions, tallers i xerrades... Enguany, a més s’aposta per reforçar la programació amb propostes culturals, allargant així la mà a un sector que també segueix patint les conseqüències de la crisi sanitària.

Cordevi 2021

El programa inclou propostes clàssiques, com la caminada de pastor de Rivert a Salàs,  “Pastor per un dia” a Basturs o aperitiu i concert a la vinya; i altres de noves, com un escape room a la vinya o un tast de formatges i vins amb una lectura dramatitzada. A més, hi ha previstes activitats proposades per a professionals, com la Jornada de Vins del Pirineu.

Paral·lelament, i com és habitual en el marc del festival un gran nombre de bars i restaurants tornen a oferir menús especials km0 amb producte 100% pallarès. I com a novetat, els bars de Tremp incorporen a la seva oferta els Paquitos, l’entrepà de carn de corder de moda, sota l’eslògan “Pintxo-Paco, tasta el teu Paquito trempolí”. Es pot consultar el programa complet al nou web del festival

Batlliu de Sort poemes Cordeví

(Foto: Al celler Batlliu de Sort tindrà lloc una lectura dramatitzada de poemes / cordevi)

El CORDEVI és un aparador que dona als visitants i al públic local l'oportunitat de conèixer de primera mà la gastronomia d'aquesta comarca i els productes agroalimentaris que la fan única.

Tot i que els productes estrella que defineixen el CORDEVI són el corder i el vi, el públic participant hi pot descobrir alhora una gamma molt més àmplia de productes que s’elaboren al Pallars, com la cervesa, l’oli, el safrà o la mel, entre altres.

CORDEVI és el festival gastronòmic del Pallars que organitza l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars i amb la col•laboració de diferents entitats i administracions locals.

Arrenca Cordevi, el Festival Gastronòmic del Pallars, amb una vintena d'activitats
Comentarios