28.01.2022 |
Viure als Pirineus

TERCER SECTOR

Alba Jussà inicia un crowdfunding per finançar un hivernacle pel seu projecte social 'Llavors d’Oportunitats'

El projecte 'Llavors d’Oportunitats' és una activitat terapèutica i laboral per a persones amb dificultats d'accés al treball a través de la recuperació de varietats locals d'hortalisses del Pallars Jussà
BCH04377
BCH04377
Alba Jussà inicia un crowdfunding per finançar un hivernacle pel seu projecte social 'Llavors d’Oportunitats'

El Fermin és un dels“guardians” de l’hort d’Alba Jussà del Grup Alba. Un hort social que promou la inclusió, el benestar i l’ocupacióa través de la recuperació de varietats locals d'hortalisses del PallarsJussà. Actualment el projecte dona feina a 2 joves, la Marta i el Mohamed, i hi participen 20 persones ambdiscapacitat o trastorn mental. L’horticultura els connecta amb la natura i al mateix temps els facilita espais per compartir experiències entre veïns i veïnes dels horts, i sobretot, amb els padrins i padrines que han guardat les llavors fins ara.

Tant les persones que hi treballen com les que hi participen a nivell terapèutic s’ocupen de fer el planter, el conreu de l’hort, la recollida i l’assecat de les llavors, i la preparació de les bossetes per ser comercialitzades. Aquestes tasques els ajuden a millorar les seves capacitats, la seva autoestima i, en definitiva, la seva qualitat de vida. Actualment al Banc de Llavors d’Alba Jussà hi tenen 50 llavors recuperades i fa pocs mesos van posar a la venda les primeres 4 llavors recuperades.

BCH04103

Des de la cooperativa Alba Jussà, entitat que forma part del Grup Alba, han iniciat una crida a través de la plataforma de crowdfunding Migranodearena.com per aconseguir recollir mínim 2000€ per poder repre el premi de 1.500€ extres per comprar un hivernacle que els permeti millorar el cultiu del planter i protegir del fred dels Pirineus aquelles varietats més delicades.

El projecte ha estat un dels 12 seleccionats a la convocatòria Matchfunding #Treinta200Mil 2021 de Migranodearena. Si aconsegueixen 2.000 € de donatius, rebran un premi de 1.500 € addicionals per a finançar el projecte. 

Els donatius es poden fer a través del web www.migranodearena.org al projecte Llavors d’Oportunitats.

Sobre Alba Jussà

Alba Jussà és una cooperativa de treball formada l’any 2018 amb el suport de l’Associació Alba de Tàrrega i el Consell Comarcal del Pallars Jussà. Acompanyen les persones i les seves famílies en el seu projecte de vida a través de suports individualitzats i/o de serveis de qualitat.

S’adrecen a persones amb discapacitat, joves, gent gran i qualsevol persona que pugu inecessitar el seu suport. Majoritàriament atenen a persones del PallarsJussà, però també algunes del Pallars Sobirà. La seu central és a Tremp, però intenten apropar-se a tots elsmunicipis. Alba Jussà SCCL formen part del Grup Alba, amb qui comparteixen projecte, valors i línies estratègiques.

El nom de Grup Alba va néixer l'any 2018 fruit d'un model organitzatiu autogestionat format per diferents entitats d'economia social creades per la seva especialització, la situació territorial i per poder funcionar de manera més eficient

Alba Jussà inicia un crowdfunding per finançar un hivernacle pel seu projecte social 'Llavors d’Oportunitats'
Comentarios