Artesania alimentària

Neix una formatgeria, dedicada a l'elaboració artesana de tupí, a Boldís Sobirà

formatgers
Casa Nicolau és una de les 14 cases que formen el poble, ara veïnat de Lladorre, de Boldís Sobirà. 
L’any 1963 la família Punsola va decidir tancar la casa i anar a guanyar-se la vida al Maresme. Allà va nèixer en Ramon que amb la Pilar, acaben d’obrir l'única formatgeria dedicada només a l’elaboració artesana de tupí a partir de formatges sencers i no de sobres, del Pirineu.
 
La trajectòria professional de la família ha passat pel tèxtil, per l’hostaleria i ja a l’any 2017 a Mataró, van començar a fer  formatge de tupí i a vendre’l a fires i en mercats gastronòmics, i vàren arribar a ser proveïdors de coneguts cuiners catalans.
Els formatges Tupí del Segle XXI
La pandèmia va estroncar la primera part del projecte i amb un cop de cap amb els fills, ja amb vida pròpia, vàren decidir tancar l’etapa del Maresme, endreçant, fent un obrador amb botiga i vivint a la casa pairal. Després de 2 anys de feina i paperassa ho han aconseguit.
 
A la seva tornada al mercat, el tupí Nicolau artesà ha estat ben rebut en les diferents fires i mercats de Nadal on ha participat. Ara comença de veritat, al Pirineu, la segona etapa del seu projecte gastronòmic amb l'objectiu de treballar per viure i esperant que qualsevol dia, algun dels seus tres fills, els hi agafi el relleu.
 
Per a comandes i visites: Casa Nicolau. Tel. 627 998 905. Email: nicolauartesa@gmail.com