CRISI CORONAVIRUS

Les empreses de ràfting no iniciaran la temporada fins que tinguin uns protocols clars

La fase 1 de la desescalada permet treballar al sector del turisme actiu amb grups de deu persones
Imatge del riu Noguera Pallaresa, a l'altura de Llavorsí, d'on surten habitualment les barques de ràfting el 3 d'abril del 2020, totalment buit. (horitzontal)
photo_camera El riu Noguera Pallaresa, a l'altura de Llavorsí, d'on surten habitualment les barques de ràfting/Marta Lluvich

La fase 1 de desescalada permet realitzar activitats de turisme actiu i de natura per a grups d'un màxim de deu persones a càrrec d'empreses d'aquest sector. No obstant això, les que es dediquen al ràfting i d'altres esports d'aventura al Pallars Sobirà han decidit no operar fins que disposin d'un protocol "clar i segur" que doni "confiança i seguretat" als treballadors i clients. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, ha dit que la decisió s'ha pres per unanimitat i ha afegit que confien tenir tota aquesta normativa, que s'està redactant des de la Generalitat, de cara a finals de maig.

El riu Noguera Pallaresa en primer pla i al fons una empresa d'esports d'aventura amb tots els vehicles parats. Imatge del 3 d'abril del 2020. (horitzontal)

(Foto: Marta Lluvich)

Dolcet ha explicat que el surt publicat pel BOE és "molt genèric"; i "no aclareix res" i que, per tant, esperaran a tindre uns protocols de treball més clars per operar amb "tranquil·litat". Mentre aquests no arriben, aquestes empreses tenen marge per esperar, donat que de moment només està permesa la mobilitat entre àrees sanitàries i a l'Alt Pirineu ara mateix no poden arribar turistes.

Al conjunt de la demarcació de Lleida l'any 2018 es van registrar 352.071 serveis d'esports d'aventura d'aigua i, concretament, el ràfting va comptar amb 187.360 contractacions. Aquest sector també va donar feina aquell mateix any a 1.957 persones, de les quals 798 van treballar a temps complet, 339 a temps parcial i altres 820 van ser personal autònom.