Sort sancionarà els propietaris d'animals domèstics que incompleixin l'ordenança municipal

Les multes aniran des dels 100 euros als 20.000 euros en cas de no posar morrió als gossos definits com a potencialment perillosos

Sort
photo_camera Imatge de Sort, la capital del Pallars Sobirà

L'Ajuntament de Sort aplicarà, a partir d'avui 26 de juny el règim sancionador previst a l'ordenança municipal sobre tinença d'animals domèstics. Aquesta normativa regula la presència i convivència dels animals a la via pública i dona diverses recomanacions i obligacions per als seus propietaris, entre elles destaca que els gossos hauran d'anar amb collar i lligats amb cadena o elements similars. Amb aquesta ordenança els gossos no podran entrar en locals coberts de titularitat municipal i en els espais prohibits amb el corresponent rètol com Parc infantil del Riuet o Camp de Regates. Les multes poden anar dels 100 euros, per no col·locar rètols d'advertiment de gossos vigilants, als 20.000 euros, per no posar morrió als gossos definits com a potencialment perillosos.

Amb l'aplicació de la normativa queda prohibit que els animals de companyia defequin als parcs infantils o jardins, i que els seus propietaris no ho recullin quan ho facin a la via pública i a qualsevol lloc destinat al trànsit de persones.

L'ordenança considera una infracció lleu no col·locar rètols d'advertiment de gossos vigilants i ho sanciona amb multes que van de 100 a 400 euros. Embrutar les vies públiques serà considerat una infracció greu i podrà suposar sancions que van de 401 a 2.000 euros. I els propietaris de gossos perillosos sense corretja o morrió seran multats per infraccions molt greus amb multes que van dels 2.001 als 20.000 euros. 

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Sort s'emmarca en la campanya cívica 'Respectar és respectar-se', atès que, com a gestors de l'espai i el mobiliari públic, consideren que és important fer una crida respecte al que és de tots i posicionar-se contra les destrosses i actituds incíviques.