MEDI AMBIENT

'Boscos de Muntanya' celebra assemblea anual i visita guiada a la Vall de Bonabé

El 'Projecte Boscos' ha celebrat aquest dissabte la seva assemblea anual amb els seus socis al refugi del Fornet, a Alós d'Isil.

Visita guiada a la Vall de Bonabé
photo_camera Imatge de la visita guiada a la Vall de Bonabé/PNAP

El 'Projecte Boscos' ha celebrat aquest dissabte la seva assemblea anual amb els seus socis al refugi del Fornet. Al matí han realitzat una sortida guiada del Parc Natural de l'Alt Pirineu a un dels boscos madurs de la vall de Bonabé a les Valls d'Àneu, un santuari de biodiversitat.

L'entitat

Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la conservació i la millora dels boscos i paisatges de muntanya al conjunt dels Pirineus catalans.

Bergwaldprojekt Catalunya forma part de la Fundació Bergwaldprojekt, nascuda a Suïssa el 1987,  que avui dia és present a 4 països: Suïssa, Àustria, Alemanya i Catalunya.

El 2007 Bergwaldprojekt Catalunya va arribar als Pirineus catalans per a donar resposta als reptes que es presenten als boscos de muntanya catalans, adaptant a la nostra realitat el model de Bergwaldprojekt Suïssa. Des de llavors, 'Boscos de Muntanya' ha treballat de forma ininterrompuda apropant les persones al bosc i difonent els valors i els beneficis que ens proporcionen els boscos i paisatges de muntanya.

La seu de 'Boscos de Muntanya' es troba a Llavorsí (Pallars Sobirà), al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Els Boscos de Muntanya

Arreu del món entorn 1600 milions de persones depenem dels boscos de muntanya per a la purificació de l’aire que respirem i l’aigua que bevem, la captació de COde l’atmosfera i la producció d’oxigen, la biodiversitat, la producció de fusta, fruits, bolets, mel i moltes altres matèries primeres, la retenció del sòl i protecció contra allaus i inundacions.

 A Catalunya també depenem de la bona salut dels boscos  dels Pirineus per a assegurar-nos tots aquests beneficis.

Els boscos dels Pirineus formen la massa forestal més extensa del país i són majoritàriament de propietat pública perquè compleixen importants funcions que ens beneficien a tots, des dels petits pobles de muntanya fins a les grans ciutats. Per això són un gran exemple de la necessitat que tenim els humans de cuidar el nostre entorn natural.