RAQUETADA DE LES VALLS D'ÀNEU

Tot a punt per la 9ª edició de la Foc de Neu, la raquetada de les Valls d’Àneu

La Raquetada Foc de Neu de les Valls d'Àneu, organitzada per l'Associació de Fallaires d’Isil i l’Espot Esqui Club, és la prova més multitudinària de les que tenen lloc a l'Alt Pirineu amb unes participacions que no baixen mai dels 300 inscrits. L'organització s’ha guanyat una merescuda reputació entre els atletes per ser la prova més alpina i exigent del calendari.

Raquetada de les Valls d'Àneu Foc de Neu:FEEC
photo_camera Raquetada Foc de Neu. Foto: FEEC

Tot és a punt per a la edició de la Raquetada Foc de Neu de les Valls d'Àneu,  que tindrà lloc el diumenge 18 de febrer. Es podrà participar a XIII CIRCUIT CATALA de raquetes, de forma no competitiva, raquetada popular, o també a la XI COPA CATALANA, de forma competitiva, proves de la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El punt de trobada dels participants serà al Refugi del Fornet (a 4 kms d’Alòs d’Isil).  Per altra banda, el dissabte, a les 18:00, a casa Sastrés (Casa de l’Ós) a Isil, tindrà lloc les últimes inscripcions, el lliurament de dorsals, l'explicació del circuït i els diferents comentaris sobre la cursa. Al sortir hi haurà un refrigeri (tapa i beguda) per als assistents. 

Al llarg d’aquests anys els organitzadors de l’Associació de Fallaires d’Isil i l’Espot Esqui Club s’han guanyat el prestigi entre tots els aficionats a les caminades amb raquetes i entre els corredors i corredores que hi competeixen a la Copa Catalana per l’excel·lent organització d’aquest esdeveniment lúdic-esportiu. La Raquetada Foc de Neu de les Valls d'Àneu és, sense dubte, la prova més multitudinària de les que tenen lloc a l'Alt Pirineu amb unes participacions que no baixen mai de 300 inscrits i que s’ha guanyat una merescuda reputació entre els atletes de ser la prova més alpina i exigent del calendari. Aquest any, amb les últimes nevades, es garanteix una excel·lent qualitat de la neu amb uns paisatges incomparables enmig d’un dels paratges més verges i espectaculars del Parc Natural de l’Alt Pirineu amb circuits de distàncies que oscil·len entre  els 11 quilòmetres i 700 metres de desnivell pels professionals fins els 5 quilòmetres pels aficionats.
 
Grans, petits, famílies senceres i atletes troben en la Foc de Neu de les Valls d'Àneu uns circuits adaptats a cada públic: de competició pels “pros”, de passeig pels “caminants” i divertit pels nens i nenes entre els inigualables paratges del Parc Natural dels Pirineus.
 
Unes tapes el dia abans a Isil (18h a la Casa de l’Ós d’Isil ) -on es passa el bríefing del circuit i es distribueixen els pitralls i materials-, esmorzar el dia de la cursa al Refugi del Fornet i dinar pallarès quan s’acaba la “raquetada” amb sorteig de regals esperen a tots els participants. Els 3 primers qualificats masculins i 3 premeres femenines en la prova COPA CATALANA obtindran, a més d’un dels trofeus més reconeguts del circuit, interessants premis en metàl·lic.