La Seu presenta els Jocs Special Olympics 2018

La presentació va tenir lloc ahir, a la Sala Domènec de la Seu per explicar els detalls del Territori Special i els primers passos cap als Jocs Special Olympics 2018. Territori Special tindrà lloc els dies 21 i 22 d'octubre entre la Seu i Andorra la Vella, i comptaran amb més de 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual

jocs
photo_camera Una imatge de la presentació. Foto: Ajuntament de la Seu

Els Jocs Special Olympics 2018 ja han iniciat el camí a La Seu d’Urgell. A la Sala Sant Domènec, en un acte de presentació obert a tota la ciutadania, s’ha explicat els detalls del Territori Special que Andorra la Vella, juntament amb la Seu d’Urgell, acollirà el cap de setmana de 21 al 22 d’octubre el Territori Special.  

Els esports que els més de 600 esportistes disputaran són: atletisme i Torneig Internacional de futbol sala a Andorra la Vella; bàdminton, ciclisme i petanca a La Seu d’Urgell. L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, el Comú d’Andorra la Vella, la Federació ACELL (Federació Catalana d’esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) i Special Olympics Catalunya.  

Anna Vives, tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones del Consistori de la Seu, ha explicat la importància de d’aquests esdeveniments per la ciutat. “Donat el valor social i integrador d’unes proves esportives de màxim nivell, estem convençuts que serà de les millors coses que hauran passat mai a la Seu d’Urgell”. Vives també ha agraït la presència i col·laboració de l’Obra Social La Caixa en aquest gran esdeveniment esportiu i social.  

El president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, ha parlat sobre la filosofia de l’esport a Special Olympics i ha remarcat que “les dues localitats s’han de fer seus els Jocs, de ben segur es convertiran en uns records inesborrables per tota la població.” També ha animat a tots els assistents a participar de tots els esdeveniments i a “gaudir del viatge que ens portarà cap als Jocs Special Olympics”.  

Amb un acte com el del Territori Special es vol reunir el màxim nombre d’esportistes amb discapacitat intel·lectual en un mateix cap de setmana i ser el moviment de referència de l’esport adaptat. És un esdeveniment d’àmbit nacional però amb projecció internacional i compta amb la presència d’esportistes catalans, de comunitats autònomes com Castella la Manxa i Aragó, i també de països estrangers com Special Olympics Andorra i Mònaco.  

L’ànima del Territori Special tornaran a ser els més de 160 voluntaris i voluntàries que es repartiran entre les dues localitats i que desenvoluparan diferents tasques esportives, de logística, imatge, etc. La voluntària número 1 ha sigut la palista urgellenca Núria Vilarrubla. També els esportistes del Taller Claror, el Carlos Pérez, Ezequiel Vicente i l’Almudena Ruiz han mostrat la seva enorme il·lusió per poder competir a la seva terra i ser els amfitrions dels propers Jocs Special Olympics.  

Àlex Angosto, gerent de la Federació ACELL, ha comentat diferents detalls del Territori Special com és ara l’acte de cloenda que tindrà lloc a La Seu d’Urgell diumenge 22 a les 14h. Angosto va anunciar que en aquest acte de cloenda es presentarà el logotip dels Jocs Special Olympics 2018. Serà la primera vegada que els Jocs Special Olympics es faran conjuntament entre dos països i en territori de Pirineus on s’esperen a més de 1.500 persones entre esportistes, entrenadors/es, familiars i públic assistent.