L'alcalde de la Seu apunta a una possible candidatura per al 2030

El Pirineu celebra el canvi d'actitud de l'Ajuntament de Barcelona pel que fa als Jocs Olímpics d'hivern

Les institucions del Pirineu s'han mostrat satisfetes pel que han anomenat "canvi d'actitud" del govern municipal del Barcelona respecte a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs olímpics d'Hivern. Tot i que la comissió no permanent ha descartat la candidatura per al 2026 (fet que ja se sabia perquè havien passat els terminis per presentar-la) al Pirineu es veu "molt positivament" la porta que ha deixat oberta les conclusions de la comissió.

captura youtube
photo_camera Comissió d’estudi de la candidatura olímpica i paralímpica dels Jocs d’Hivern Barcelona-Pirineus. Foto: Captura del Canal de Youtube de l'Ajuntament de Barcelona, 11 de març, 2017.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, que va parlar aquest dimarts al matí amb Colau, ha considerat una "bona notícia" que Barcelona "rectifiqui" i deixi una porta oberta a presentar una candidatura el 2030. Per a l'alcalde urgellenc l'estudi fet per la comissió ha servit per fer visible que la candidatura "és un projecte bo per a Barcelona i molt bo per al Pirineu". En la mateixa línia, el president del consell comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, ha afirmat que "la lectura positiva de les conclusions és la porta oberta que queda i el canvi d'actitud del consistori barceloní".

"M'atreveixo a dir que hi haurà candidatura per al 2030", ha apuntat Batalla, un cop conegudes les conclusions de la comissió i que la Secretaria General de l'Esport assumeixi el repte de liderar el projecte d'una futura candidatura de país. L'alcalde ha valorat també que la Generalitat es posi al capdavant d'una candidatura "perquè uns jocs Olímpics d'Hivern és un repte de país".

Batalla ha conclòs que "si l'Ajuntament de Barcelona ja no és taxatiu, si la Generalitat assumeix liderar i el Pirineu vol, aquesta candidatura tirarà endavant". De la seva banda, Moliner ha apuntat que "el lideratge de la Generalitat és necessari perquè és un projecte d'envergadura".

Des de les institucions pirinenques també es valora positivament que en les conclusions finals de la comissió hi hagi el compromís del consistori barceloní per mantenir l'actual Pla de Promoció de l'esport d'hivern en cooperació amb el Pla Estratègic de la neu a Catalunya, la planificació i dotació d'instal·lacions esportives a Barcelona, així com el compromís amb les comarques de muntanya.