PIRAGÜISME

El Parc Olímpic del Segre acollirà la primera Copa d'Espanya d'Eslàlom Extreme aquest cap de setmana

Arriba la primera prova estatal de la nova disciplina olímpica, l’extreme eslàlom, que serà present als Jocs Olímpics de Paris 2024.
Eslàlom extreme
photo_camera El Parc Olímpic del Segre acollirà la primera Copa d'Espanya d'Eslàlom Extreme / Club Cadí Canoë-Kayak

Dissabte i diumenge 9 i 10 d'abril se celebrarà al Parc Olímpic del Segre la primera prova estatal d'eslàlom extreme que organitzarà el Club Cadí Canoë-Kayak. Serà la primera Copa d’Espanya que se centrarà exclusivament en aquesta nova disciplina.

En les competicions d’eslàlom extreme hi ha 4 palistes en un plataforma que cauen a l’aigua a la vegada. Un cop al canal d’aigües braves han de practicar un circuit amb diverses portes verdes, dues de vermelles que han de franquejar a contracorrent i una zona d’esquimotatge. Guanya el palista que primer creua la línia de meta i que ha comès cap o menys faltes. Es tracta d’una competició molt atractiva amb imatges espectaculars per als espectadors.

image

El Parc Olímpic compta amb la plataforma de sortida des del setembre passat quan es va celebrar la prova de la Copa del Món. Aquesta s’ha estat utilitzant per entrenaments al llarg de tota la temporada i te força públic quan està en ús.

Inicialment es fa una mànega de contrarellotge individual per classificar els palistes per temps i crear les graelles de sortida. Posteriorment es celebren els quarts de final, les semifinals i les finals, en grups de 4 palistes. Aquesta Copa d’Espanya comptarà amb les categories següents: caiac home juvenil, caiac home sènior, caiac dona juvenil i caiac dona sènior. Alguns dels palistes del Cadí Canoë-Kayak que competiran seran Marc Vicente, Manel Contreras, Miquel Travé, Jana Planes, Anna Simona i Maria Barroso.

L’horari de competició serà el següent:

Dissabte 09/04/22

De 9h00 a 10h30 Contrarellotge

D’11h30 a 12h40 Quarts de final

De 12h50 a 13h48 Semifinal

De 14h00 a 14h15 Finals

Diumenge 10/04/22

De 8h00 a 9h30 Contrarellotge

De 10h30 a 11h40 Quarts de final

De 11h50 a 12h48 Semifinal

De 13h00 a 13h15 Finals

A més a més, aquest mes d’abril el Parc Olímpic del Segre acollirà el dia 15 la Segre Cup (novena edició), competició que continuarà el dia 16 a Ponts. La dotzena edició de la Copa Internacional Pirineus tindrà lloc el cap de setmana del 30 d’abril i de l’1 de maig, que diumenge també comptarà amb una prova d’eslàlom extreme. Aquesta prova decidirà el resultat final els dies 7 i 8 de maig a Pau (França). Per últim, del 2 al 4 de setembre se celebrarà la final de la Copa del Món d’Eslàlom i Eslàlom Extreme.