MARXA BERET

Marta Céster i Imanol Rojo, guanyadors de la 41a Marxa Beret

La Marxa més popular de l'esquí de fons s’ha desenvolupat en la zona central del Pla, l’àrea d’Orri, pròxima a Montgarri
Marxa Beret 2020
photo_camera Imatge de la Marxa Beret 2020/Conselh Generau d'Aran

Després d’unes últimes edicions sota fortes nevades, la Marxa Beret 2020 serà recordada per una meteorologia magnífica al Pla de Beret. L’esdeveniment s’ha desenvolupat en la zona central del Pla, l’àrea d’Orri i la zona pròxima a Montgarri, tot i que sense arribar fins a aquest mític poble.

La sortida en massa de més de 800 participants ha estat espectacular com en cada edició amb els esportistes d’elit a la zona de davant amb moltíssimes ganes de pujar a un podi que ha estat molt disputat.

En la categoria reina l’aranesa Marta Céster (CAEI-FCEH) amb 2h.39m.46 i el també resident a l’Aran Imanol Rojo (Uzturre-RFEDI-NKEF-FVDI) amb crono de 2.01.23, s’han imposat amb autoritat. Tots dos han guanyat ja en diverses ocasions aquest esdeveniment i saben perfectament com dosificar-se en un traçat tan llarg per a aconseguir entrar els primers en meta, on els esperaven amics i família.

La Marxa Beret és molt més que una competició, és una de les proves d’esquí nòrdic més consolidades que es realitzen a la península

En dones la segona a entrar per meta en els 42 km ha sigut la francesa Perrine Abadie amb 2.57.07 i al tercer esglaó del podi ha pujat Henar Etxebarría (RNCAL-FNDI) amb 3.09.35. En homes, Sadurní Betriu (CEFUC-FCEH) ha quedat segon amb 2.08.40 i tercer amb 2.09.01 ha entrat el noruec Sigmund Rimstad.

Marxa Beret bis

La victòria dels 21 km ha sigut per a Irati Cuadrado (Irrintzi-FNDI) amb 1.07.31 i Gerard Palomo (CEFUC-FCEH) amb 57.54. En la distància més curta, els 10 km, l’esglaó més alt del podi ha estat per a Marta Moreno (CAEI-FCEH) amb 28:03 i Roc Vilaró (Bellver-FCEH) amb 24.58.

Els campions d’Espanya de Sprint del dissabte, en l’emocionant esdeveniment patrocinat per Salomon en eliminatòries de 6, van anar en categoria absoluta per Irati Cuadrado (Irrintzi-FNDI) i Gral Sellés (Bellver-FCEH-RFEDI). En U16 Alaia Juaristi (Uzturre-FVDI-NKEF) i Roc Vilaró (Bellver-FCEH). En infantil U14 Martina Sellés (Bellver-FCEH) i Peio Añarbe (MGSTZ-FVDI-NKEF).

Marxa Beret tris

La Marxa Beret és molt més que una competició, és una de les proves d’esquí nòrdic més consolidades que es realitzen a la península. Més enllà dels esportistes amb llicència, la majoria dels participants és un públic familiar i grups d’amics que s’ho prenen com una festa de l’esquí de fons.

Està organitzada pel Conselh Generau d’Aran, Vaquèira Beret i l’Ajuntament de Naut Aran. Compta amb col·laboració de l’Associació Volentaris Vall d’Aran, Audi, Coca-Cola, Powerade, Salomon, Obra Social la Caixa, Diputació de Lleida, Conselh Esportiu Vall d’Aran, Comerco, OC Studio, Aran Salut, Era Escòla, La Roche- Posay, PowerBar, AECC, Mossos d’Esquadra, Aneto, InterSport Vielha, a més de la Real Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI), la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH).