Laura Orgué comença a competir aquest cap de setmana a Noruega  

La fondista catalana ha realitzat la recta final d'entrenaments de pretemporada a Ramsau (Àustria) i Davos (Suïssa)

 

Entrenaments a Ramsau (Àustria) i Davos (Suïssa)
L'equip de fons de la RFEDI, integrat per la catalana Laura Orgué i el fondista Imanol Rojo, es va desplaçar la segona setmana de novembre a Davos, Suïssa, per seguir amb els entrenaments específics en neu. A mitjans i finals d'octubre van estar entrenant a l'estació austríaca de Ramsau, on anteriorment ja havien fet dos stages. La primera de les sis concentracions en neu va ser a Passo dello Stelvio, Itàlia. Tant Orgué com Rojo han tingut una bona evolució i les seves sensacions en els entrenaments han estat molt bones. Aquests dies a més els han estat útils per provar tot el material i veure com s'adaptava millor a les seves necessitats.
 
Motivació al màxim
L'entrenador de fons de la RFEDI, Franco Puntel, assegura que veu els corredors "molt bé, molt motivats i amb molta il·lusió de cara a l'inici de la temporada. Després de la cursa de roller que vam fer, i amb els bons resultats obtinguts, estem confiats en iniciar bé la temporada i que el treball durant aquests mesos doni els seus fruits ".

Ha estat una pretemporada molt activa en què Laura Orgué s'ha proclamat campiona de la Copa del Món del Quilòmetre Vertical d'Skyrunning, una bona preparació física per a l'hivern que comença. A banda de les concentracions en neu, per tal d'aprofitar al màxim els mesos d'estiu els dos fondistes han entrenat rollerski, per no perdre la dinàmica de l'esquí de fons, i han disputat diverses carreres. Orgué i Rojo van participar al Grand Prix Sportful d'Itàlia on van obtenir el primer i desè lloc, respectivament.

Orgué: "les coses van per bon camí"
La valoració d'aquesta pretemporada de Laura és molt positiva, i assegura que "han estat uns mesos d'estiu i tardor molt intensos, de volum i molts entrenaments específics que crec que ens han estat útils." I afegeix que "és difícil sempre fer una valoració gairebé sense haver començat les competicions sobre els esquís, però les sensacions són bones i tenim alguns indicis tangibles que les coses van per bon camí". Laura posa com un bon exemple de millora la competició de rollerski a Itàlia; "ja que vaig millorar el meu temps de l'any passat en més d'un minut."

El de Davos ha estat l'última concentració prèvia a les competicions i Orgué confessa que "l'inici de temporada sempre és una mica dur per a nosaltres, ens costa agafar ritme de competició i adaptar-nos al medi porta un temps. És per això que el meu objectiu en les primeres carreres no és el resultat, sinó intentar agafar aquests ritmes de carrera de cara a poder afrontar les primeres copes del món al desembre. "

Les primeres carreres de la temporada
El 20 de novembre es desplaçaran a Noruega per disputar una FIS en Beiostolen, i el següent cap de setmana a Gala. La primera Copa del Món és el 5, 6 i 7 de desembre a l'estació noruega de Lillehamer, amb les proves classificatòries i finals de Sprint Free (SP F) el divendres 5 per a ambdues categories, i el cap de setmana amb les modalitats de 5 km lliures (5 km F) i 10 km de persecució (10 km C Pursuit) per a la categoria femenina i 15 km de persecució (15 km C Pursuit) per a la masculina, a més de les classificacions generals.

Després d'aquestes competicions, Laura tornarà a casa uns dies abans d'afrontar la Copa del Món de Davos, Suïssa, el 13 de desembre. I després té dos possibles reptes a Itàlia, Copa d'Europa de Valdidentro o la Ski Classic de Livigno. Just abans de Nadal, l'equip es reunirà per disputar la Copa del Món a La Clusaz, França.